Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Nagyot küzdöttek, de alulmaradtak

Kikapott Hongkongtól a román női válogatott a Csengtuban zajló asztalitenisz csapat-világbajnokság nyolcaddöntőjében. Az első két meccsen Szőcs Bernadette és Elizabeta Samara is vereséget szenvedett, majd Alina Diaconu szépített. A negyedik csatában Szőcs legyőzte a világranglista 15. Doo-t, így jöhetett a mindent eldöntő párharc, ahol Samara 1–0-ra és 2–1-re is vezetett Zhu ellen, ám ellenfele egyenlített és a döntő csatát 11–9-re behúzva továbbjuttatta Hongkongot. A román férfiválogatott nem jutott tovább az egyenes kiesési szakaszba.

Az európai kupatavaszért

A Ferencváros azzal a tudattal lép pályára ma 19.45-től a Crvena zvezda vendégeként az Európa-liga csoportkörének harmadik fordulójában, hogy a győzelemmel gyakorlatilag bebiztosítja tavaszi folytatását. Matematikailag az ugyan még nem dőlhet el, hogy a magyar bajnok az első kettő között zár a csoportban, de a Konferencia-ligás folytatást garantáló harmadik helynél már nem végezhet hátrébb, amennyiben Belgrádban megőrzi százszázalékos mérlegét, miközben a négyes másik meccsén a török Trabzonspor és a francia AS Monaco döntetlent játszik egymással. Legutóbb 2004-ben szerepelt magyar csapat tavasszal valamelyik európai kupasorozatban, akkor a Debreceni VSC jutott az Európa-liga jogelődjének számító UEFA Kupa harmadik fordulójába.

A dánok tiltakoznak

A dán labdarúgó-válogatott a lehető legkisebb létszámmal, családtagok nélkül utazik el a november 20-án kezdődő katari világbajnokságra, így tiltakozva az emberi jogok megsértése miatt. A skandináv ország minimalizálni akarja a küldöttség tevékenységét Katarban. „Nem akarunk profitot termelni Katarnak”. Katar hosszú ideje a kritikák kereszttüzében áll a vendégmunkások sanyarú, sokszor embertelen munkakörülményei miatt. A Guardian című brit lap tavaly februárban tett közzé egy elemzést, mely szerint 2010 óta 6500 dél-ázsiai munkás veszíthette életét építkezések közben, a munkavállalók nemzetközi érdekvédelmi szervezete pedig többször felhívta rá a figyelmet, hogy az ország nem közli a haláleseteket.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük