Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Csatára kész a Kacsó-csapat

Csatára kész a Kacsó-csapat Sport

Románia teremlabdarúgó-válogatottja öt nap alatt két világbajnoki selejtezőt játszik. Ma 18.30-tól Marosvásárhelyen Dánia az ellenfél, október 11-én idegenben Finnország. A két visszavágóra majd csak 2023. március elején kerül sor.

Hirdetés
Hirdetés

A hármas csoport voltaképpen az előselejtezők utáni első kör (Main Round), tét bejutni a második körbe (Elite Round). Tizenkét 3–3 tagú európai csoport van, mindenikből egyenes ágon továbbjut az első helyezett és a második helyezettek táblázatáról a négy legjobb. A maradt nyolc csapatot négy párba sorsolják, és a továbbjutó négy szintén elitkörös. Ezt a 20 csapatot öt 4 tagú csoportra osztják. A körmérkőzések után kijutnak a vb-re az első helyezettek (csoportgyőztesek). A második helyezettek külön táblázatának első négy helyezettjét párokba sorsolják, és a két pár továbbjutója szintén vb-résztvevő. Kivétel, ha a vb színhelye Európa lesz (még nincs eldöntve), ez esetben csak az öt csoport két legjobb második helyezettje vehet részt rájátszásban, és egyik jut ki a vb-re. Európának hét hely van fenntartva, ha más kontinensen lesz a vb, és hat hely, ha európai ország a házigazda. A magyar válogatott Izraellel és Horvátországgal van egy csoportban az első körben, és nem kezdett valami jól, mert saját pályán 2–0-lás vezetésről 2–2-re végzett Izrael ellen.

A romániai válogatott kerete az októberi két vb-selejtezőre: kapusok Theodor Badea Lungu (CFR Temesvár), Petrișor Toniță (United Galac) és Andrei Dinicuță (Autobergamo Déva), mezőnyjátékosok Bálint Andor, Miklós Tamás és Iszlai Richárd (FK Székelyudvarhely), Mánya Szabolcs és Hadnagy István (Kecskeméti Futsal, Magyarország), Sergiu Gavrilă (Autobergamo Déva), Daniel Araujo, Octavian Cires és Andrei Crăciun (United Galac), Felipe Oliveira (Napoli Futsal, Olaszország), Andre Sasse (Portimonense, Portugália), Paulo Fereira (Povoa Futsal Clube, Portugália), Darius Nastai (CFR Temesvár). Szövetségi kapitány: Kacsó Endre. 

Fotó: frf.ro

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük