Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Cristiana ismét remekelt

A Women Rally – Bosch Car Service 2022 elnevezésű gyorsasági autóverseny kolozsvári, záró szakaszán a legfeljebb 1600 köbcentis motorral rendelkező autók I. osztályú versenyszámában 2. helyen végzett Cristiana Danci, a háromszéki rendőrség munkatársa. A rendőrnő az open (nyílt) versenyen 9. lett. A májusi, temesvári első futamról van még egy bronzérme. A hölgy 2018-ban nevezett be először gyorsasági és ügyességi autóversenyekre, az első kiemelkedőbb sikere 2020-ban volt, egy harmadik hely Bukarestben. A hölgyek számára kiírt Szépségralit a Román Autósport-szövetség égisze alatt tartják évente. A benevezési feltételek között szerepel az is, hogy a jelentkező legalább két éve rendelkezzen hajtási jogosítvánnyal. A részvételt engedélyezik utcai, útforgalmi magánautóval, így indult első versenyeire Cristiana Danci is.

Gólt lőtt nekik? Befogadták maguk közé!

A román sajtóban és román politikai körökben mesterséges focibotrányt keltő csíkszeredai stadionavató után lejátszott júliusi barátságos mérkőzésen az FK Csíkszereda U18-as csapata 1–0-ra legyőzte Magyarország U18-as válogatottját. Mint ismeretes, eredetileg Székelyföld–Magyarország mérkőzés volt a tervben, de a szakszövetség megtiltotta, hogy a házigazdák Székelyföld elnevezéssel állítsanak ki csapatot. Igen ám, de a tiltó ukáz késve érkezett, a házigazdák csapatkerete tényleg székelyföldi válogatás volt helybeli, háromszéki, marosvásárhelyi stb. játékosokkal. Ott volt már a keretben Dusinszki Szabolcs is, aki székelyudvarhelyi illetőségű, jobbára az FK Csíkszeredánál nevelkedett, onnan került a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiához. Mit ad Isten, ő lőtte szabadrúgásból a bombagólt, amellyel az FK Csíkszereda U18 legyőzte az anyaország korosztályos válogatottját!

A poén, az igazi sportpoén? A Magyarország U18 elleni mérkőzésen győztes gólt szerző Dusinszki tagja lett Magyarország U18-as válogatottjának, egy-egy félidőt játszott az Üzbegisztán elleni felkészülési mérkőzéseken (2–2, majd 2–1). Ami azt is jelentheti, Szabolcs elkötelezte magát a piros-fehér-zöld mez iránt, így bontakozhat ki ígéretesnek mutatkozó labdarúgó pályafutása. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük