Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Öt érem és vb-kvalifikáció

Öt érem és vb-kvalifikáció Sport

Magyarország legszínvonalasabb és legnépesebb nemzetközi karateversenyén bizonyítottak a háromszéki Sport-All SC–MTK Budapest sportolói, amelyet a budapesti Vasas Jégcentrumban rendeztek meg az elmúlt hétvégén. Az idei Budapest Openre 36 országból mintegy 2120-an neveztek.

Hirdetés
Hirdetés

A Vass Hunor irányította sepsiszentgyörgyi együttes 15 tehetséges sportolóját nevezte a versenyre, akik öt éremmel tértek haza a kétnapos nemzetközi megmérettetésről. A két arany-, egy ezüst- és két bronzérem a kitartó küzdelem eredménye egy olyan versenyen, ahol kategóriánként 40–60 versenyző mérettetett meg.

A most debütáló Sala Bíborka (U12, -36 kg) első ilyen színvonalú versenyén meg sem állt az aranyéremig. A zsinórban öt meccset nyerő tehetséges kislány osztrák, szlovák, két bolgár, illetve a döntőben görög ellenfelénél bizonyult jobbnak. Fejér Milán (U12, -40 kg) rutinosan menetelt egészen a döntőig, két szlovák, majd egy lengyel vetélytárson átlépve. A döntőt MTK-s csapattársával, a budapesti Kürk Zéténnyel vívta, itt szintén Milán bizonyult jobbnak, és az ő nyakába is aranyérem került.

Halmágyi Chanel (kadét, -47 kg) drámai meccssorozatot tudhat maga mögött, hiszen két selejtezőmeccset is az utolsó másodpercekben fordított a maga javára. Egészen a döntőig masírozott, ahol viszont olasz riválisával szemben megtorpant, így be kellett érnie az ezüstéremmel.

Péter Csiki Csanád (U14 -45 kg) öt meccsen diadalmaskodva jutott elődöntőbe, ahol a lettek versenyzője állította meg. A bronzmeccsen viszont már nem hagyta magát, és görög ellenfelét felülmúlva gyűjtötte be a bronzérmet.

A csapat második bronzát Török Panka (kadét -54 kg) nyerte, aki négy győztes mérkőzéssel a háta mögött a döntőbe jutásért vívott párbajban maradt alul a szlovákok kitűnő képviselőjével szemben. A bronzmeccset viszont behúzta, a dán Kristensen ellen győzött 6–1 arányban. Panka ezzel az eredménnyel kvalifikálta magát a 2022-es korosztályos WKF világbajnokságra, ahová a magyar válogatott tagjaként utazhat. A világbajnokságot október 23–27. között a törökországi Konya városában bonyolítják le.

„Nem volt célkeresztben a vb-részvétel, mivel volt olyan kvalifikációs versenyünk, amelyre nem utaztunk el. Ennek ellenére óriási öröm, hogy Török Pankának sikerült a kvalifikáció. Természetesen folytatjuk a felkészülést és ehhez mérten igazítjuk a sportformát is. Elégedettek vagyunk, ez volt minden idők legeredményesebb Budapest Open-je a csapatunk számára” – összegzett Vass Hunor, aki külön köszönetet mondott támogatóiknak (Sepsiszentgyörgy Önkormányzata, Kovászna Megye Tanácsa, Orex, Comert Ata, Simiro, Maravet, Sport Világ, Twins Construct, Lotus Pharma, Real Job Solutions, Papo, Sebert Tehnologie, Volk Automobile, Tóth-Pál zálogház, Totalterm, Cont Service, Diopanprod).

Fotó: Sport-All SC

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük