Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Három szettben nyert

Simona Halep nyerte a Torontóban rendezett 2.7 millió dollár összdíjazású kemény pályás női tenisztornát, amelynek vasárnapi döntőjében a brazil Beatriz Haddad Maiát múlta felül három játszmában: 6-3, 2-6, 6-3 arányban. A korábbi világelső Simona Halep a 42. WTA-fináléját játszotta, és a 24. sikerét könyvelte el. A konstancai teniszező harmadszor diadalmaskodott a kanadai Rogers Kupán, amelyet évente Montréalban és Torontóban felváltva rendeznek meg. Előbbi két alkalommal Montréalban tudott nyerni. Az idei győzelméért kapott 900 pontjával Halep látványosat javított a WTA-ranglistán, hiszen 3255 pontjával a 15. pozícióból a 6. helyre lépett előre.

Pászka végig pályán volt

A Pászka Loránddal felálló címvédő Ferencváros 4–0-ra legyőzte a MOL Fehérvárt a labdarúgó NB I 3. fordulójának vasárnapi rangadóján. A két együttes csütörtökön újabb kupamérkőzést játszik: a Ferencváros az ír Shamrock Rovers gárdáját fogadja az Európa-liga selejtezőjének utolsó fordulójában, a párharc első felvonásán, míg a MOL Fehérvár a Konferencia-ligában a Köln vendége lesz, szintén a selejtező utolsó körében, annak első összecsapásán.

Negyedik hely

A magyar U18-as férfi kézilabda-válogatott hét góllal, 29–22-re kikapott a montenegrói U18-as kézilabda Európa-bajnokság harmadik helyéért játszott mérkőzésén Németországtól, így a negyedik helyen végzett. A döntőben Spanyolország 34–32-re verte Svédországot.

Ugrásban verhetetlen

Kovács Zsófia ugrásban Európa-bajnoki címet szerzett a tornászok szerenkénti döntőjében. A Dunaújvárosi KSE versenyzőjének első gyakorlatát 14,200 pontra, a másodikat pedig 13,666-ra értékelték, így 13,933 ponttal zárt az élen. A szer két évvel ezelőtti Európa-bajnoka, a 22 éves Kovács pályafutása harmadik Eb-aranyérmét szerezte. Talajon elrontotta gyakorlatát, így nyolcadikként végzett, a számot a címvédő brit Jessica Gadirova nyerte. Münchenben a másik két szeren német győzelemnek örülhetett az Olimpiai Csarnokot teljesen megtöltő közönség: felemáskorláton Elisabeth Seitz, gerendán pedig Emma Malewski diadalmaskodott.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük