Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Európa-bajnok lenne Budapesten

A tavalyi olimpián negyeddöntős Incze Kriszta a napokban lép szőnyegre a budapesti birkózó Európa-bajnokságon a nők 65 kg-os súlycsoportjában, ahol hatodmagával küzd az elsőségért.

A hétfőn kezdődött kontinenstornán közel 600 sportoló vesz részt, a két meghatározó ország birkózói, az oroszok és a fehéroroszok nem szerepelnek az Európa-bajnokságon. A budapesti BOK-csarnokban mégis jó néhány orosz birkózó lép szőnyegre, akik már más ország színeiben versenyeznek, például a nyolc magyar induló közül négy Oroszország területén született. Magyarország 21 évvel ezelőtt rendezett legutóbb birkózó Európa-bajnokságot.

Sok jót nem ígérnek …

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) tavaly döntött az U20-as válogatott létrehozásáról, korábban nem volt ilyen nemzeti csapat. A döntés egyfelől csatlakozási szándék volt ama európai országokhoz, ahol már régóta léteznek U20-as csapatok válogatott vagy klubszinten is. Másfelől az a cél, hogy az U19-es korosztályból életkor okán kilépett, de az U21-es és felnőtt válogatott szerepléshez még nem eléggé képzett tehetségesebb labdarúgóknak szervezett keretek között kínáljanak folytonosságot, szereplési, tapasztalatszerzési, lehetőségeket.

A román U20-as válogatottat azonnal be is nevezték az európai Elit Ligába. Meghökkentő, hogy a 8 tagú csoportban a csapat 8–22-es gólaránnyal még 4. tud lenni. Azért a még, mert a hátralévő mérkőzések eredményeinek függvényében egy vagy két csapat megelőzheti, Romániának nincs több mérkőzése. Íme, a pillanatnyi állás: Olaszország 7 mérkőzés/12 pont (18–5-ös gólarány, Németország 6/10 (9–3), Portugália 7/9 (9–6), ROMÁNIA 7/9 (8–22), Lengyelország 7/8 (8–7), Norvégia 6/8 (6–14), Anglia 5/7 (12–6), Csehország 7/7 (6–14). A román válogatott mérlege hazai pályán: 2–1 Portugáliával, 2–1 Csehországgal, 2–1 Lengyelországgal, 1–2 Norvégiával. Idegenben: 1–6 Angliával, 0–4 Németországgal, 0–7 Olaszországgal. Legutóbb, hétfőn délután az Elit Ligába nem nevező Svájc otthonában játszott a csapat, és sima 5–0-s vereséget szenvedett. Ezzel együtt, az idegenbeli mérlege: 4–0–0–0–4, és 1–22-es gólarány! (bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük