Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Svédország a csúcson

Egygólos győzelmével, 27–26-ra Svédország nyerte a magyar–szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság döntőjét a budapesti kézilabda Arénában. A hatalmas iramú mérkőzés végén időn túli hetesgóllal szerezték meg az aranyérmet az előző két kontinenstornán győztes spanyolokkal szemben. A rekordgyőztes skandinávok hatodik alkalommal játszottak a kontinenstorna fináléjában, és egy vereség mellett ötödször győztek, viszont most 20 év után ülhettek fel újra a trónra. Dánia válogatottja nyerte a bronzérmet, mivel hosszabbítás után 35–32-re legyőzte az olimpiai címvédő Franciaországot.

A végeredmény: 1. Svédország, 2. Spanyolország, 3. Dánia, 4. Franciaország, 5. Norvégia, 6. Izland, 7. Németország, 8. Horvátország, 9. Oroszország, 10. Hollandia, 11. Montenegró, 12. Lengyelország, 13. Csehország, 14. Szerbia, 15. Magyarország, 16. Szlovénia, 17. Fehéroroszország, 18. Szlovákia, 19. Portugália, 20. Ausztria, 21. Litvánia, 22. Észak-Macedónia, 23. Bosznia-Hercegovina, 24. Ukrajna.

Az álomcsapat: kapus: Viktor Hallgrímsson (Izland), jobbszélső: Aleix Gómez (Spanyolország), jobbátlövő: Mathias Gidsel (Dánia), irányító: Luc Steins (Hollandia), beálló: Johannes Golla (Németország), balátlövő: Mikkel Hansen (Dánia), balszélső: Milos Vujovics (Montenegró), védő: Oscar Bergendahl (Svédország). A legértékesebb játékos (MVP): Jim Gottfridsson (Svédország). A gólkirály: Ómar Ingi Magnússon (Izland), 59 góllal.

Nadal, a földönkívüli

Rafael Nadal sporttörténelmet írt azáltal, hogy megnyerte a férfi egyes küzdelmeit a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokságon, miután a vasárnapi döntőben kétszettes hátrányból fordítva legyőzte az orosz Danyiil Medvegyevet, s ezzel begyűjtötte rekordot jelentő 21. Grand Slam-trófeáját. A 35 éves spanyol rekorder ezzel megelőzi az örökranglistán egyaránt 20–20 sikerrel álló Roger Federert és Novak Djokovicsot. A mallorcai sztár ezt megelőzően négy hónapig nem versenyzett, és decemberben koronavírusos is volt. Egy ideig az sem volt egyértelmű, hogy valaha visszatér-e a profi teniszbe.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük