Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Öt dobogós hely

A kézdivásárhelyi Nagy Mózes Sportklub cselgáncsszakosztályának hét sportolója vett rész az elmúlt hétvégén a román fővárosban megtartott nemzetközi Bukarest-kupán, amelyen mintegy 500 hazai, bolgár, moldáv és ukrán dzsudoka volt jelen. A Veres László irányítása alatt két korcsoportban tatamira lépő cselgáncsozók öt dobogós helyezést jegyeztek: U14-ben Pál Norbert (50 kg) első, Tamás Gábor (46 kg) második, Simon Tege (34 kg) harmadik, míg Vida Máté (50 kg) ötödik lett, U16-ban Aracsi Ákos (60 kg) az első, Szima Tamás (66 kg) az ötödik, Antal Levente (81 kg) a harmadik helyen végzett.

Ștefan a bajnoknál folytatja

Florin Ștefan, a Sepsi OSK korábbi játékosa a Kolozsvári CFR labdarúgócsapatánál folytatja pályafutását. A 25 éves slatiniai balhátvéd szabadon igazolható volt, miután a legutóbbi idény végén lejárta a szerződése a háromszéki klubnál. A Transfermarkt szakportál által kereken egymillió euróra értékelt futballista alapembernek számított a piros-fehéreknél, 86 mérkőzésen lépett pályára a Sepsi OSK színeiben, öt gólt és nyolc gólpasszt jegyzett. A román U21-es válogatott tagjaként a 2019-es olasz–San Marinó-i korosztályos Eb-n elődöntős labdarúgó korábban a Bukaresti Juventust, az Academica Clinceni-t és szülőváros csapatát, az Olt Slatinát erősítette. Florin Ștefan a felnőtt válogatottban is bemutatkozott, ugyanakkor tagja volt a tokiói olimpiára utazó keretnek. A Kolozsvári CFR – amelynek vezetőedzői feladatait keddtől újra Dan Petrescu látja el – szerdán bejelentette az argentin Juan Emannuel Culio, illetve egy másik középpályás, Mihai Bordeianu visszatérését is.

Axente aranyérme

A megyeszékhelyi Sepsi–SIC birkózója, Cătălina Axente aranyérmet szerzett a +70 kilogrammos súlycsoportban a strandbirkózó országos-bajnokságon, amelynek augusztus 29. és szeptember 1. között Costinești adott otthont. Axente bajnoki címe jó előjel a soron következő világverseny előtt, ugyanis az újdonsült bajnok a napokban a strandbirkózó World Series második állomásán teszi próbára magát a Róma melletti Lido di Ostiában.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük