Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Eb-hétvége

A labdarúgó Eb tegnap délutáni mérkőzésén Ukrajna Észak-Macedóniát győzte le 2–1 arányban, a Dánia–Belgium és Hollandia–Ausztria mérkőzések lapzártánk után értek véget. Ma 16 órától Svédország Szlovákiával, 19 órától Horvátország Csehországgal, 22 órától Anglia Skóciával mérkőzik. Magyarország második csoportmérkőzését szombaton 16 órától játssza Franciaország ellen, 19 órától Portugália Németországgal, majd 22 órától Spanyolország Lengyelországgal csap össze. Vasárnap az A-csoportban behúzzák a redőnyt: 19 órakor Olaszország Wales, 22 órakor Svájc Törökország ellen játszik.

Búcsú Ramostól

Sergio Ramost tegnap hivatalos sajtóeseményen búcsúztatta el a Real Madrid és Florentino Pérez elnök. A királyi gárda a hivatalos Twitter-oldalán egy hősies videóval is megköszönte a 35 éves labdarúgó szolgálatait. A háromperces videóban olyan ikonikus momentumok szerepelnek, mint a Bayern München elleni duplája a Bajnokok Ligája-elődöntőben, de a fináléban szerzett gólja sem maradhatott ki, amelyet a városi rivális Atlético ellen fejelt a rendes játékidő utolsó pillanataiban. A 35 éves védőnek június 30-án lejár a szerződése a Real Madridnál, s a felek nem tudtak megegyezni a folytatásról, így Ramos 16 év után elhagyja a királyi gárdát.

Mindenki azt iszik, amit akar

Hétfőn Budapesten Cristiano Ronaldo a Coca-Cola üvegeit, kedden Münchenben Paul Pogba a Heineken – alkoholmentes – sörét, szerdán Rómában Manuel Locatelli szintén a kólásüvegeket pakolta el maga elől az UEFA hivatalos sajtótájékoztatóján. Mivel a Coca-Cola és a Heineken is az Eb hivatalos szponzora, és nem kevés pénzzel támogatja az UEFA-t, kérdéses volt, indul-e vizsgálat az esetek után. A labdarúgó-világbajnokságot 1974, az Eb-t 1988 óta támogató Coca-Cola a visszahúzódó taktikát választotta, röviden úgy reagált: mindenki azt iszik, amit akar. Az UEFA szóvivője is megértően beszélt az esetről. „A játékosoknak a sajtótájékoztatón kihelyezünk vizet, a Coca-Cola termékeit cukorral és anélkül. Mindenki szabadon eldöntheti, hogy ezek közül melyiket fogyasztja. A Coca-Cola többféle termékkel kínálja a labdarúgókat, akik az ízlésüknek megfelelően választhatnak. Nincs szükség fegyelmi eljárásra” – idézte a La Gazzetta dello Sport az UEFA állásfoglalását.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások