Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

A minisztériumé a stadion

Az Ifjúsági és Sportminisztérium tulajdonába került át tegnap a bukaresti Diadalív Stadion. A Diadalív Stadion több mint nyolcezer férőhelyes, akadálymentesített, az edzőtermek mellett pedig konferenciatermet, sajtószobát, sportorvosi központot, múzeumot, szállodát is kialakítottak benne. „Bízunk abban, hogy hatékonyan kihasználva, okosan beépítve mindezt Románia sportstratégiájába, a stadion egy fontos mozgatórugója tud lenni a hazai sportéletnek” – nyilatkozta Novák Károly Eduárd miniszter.

Az RMDSZ-es miniszter rövid és középtávú célkitűzéseit is ismertette, prioritásai közé tartozik a sportlétesítmények akadálymentesítése, a sportklubok átnevezése a sportéletet meghatározó személyiségek neveire, a minisztériumhoz tartozó intézmények digitalizációja, az edzők képzési módszertanának reformja és egy olyan bizottság létrehozása, amely felügyeli és biztosítja azt, hogy a sportszövetségek megfelelően működjenek.

Érik a címvédés

Az éllovas Ferencváros 2–0-ra legyőzte legfőbb riválisát, a 69. perctől emberhátrányban játszó Fehérvárt a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójának rangadóján, ezzel pedig nagy lépést tett az ismételt címvédés felé. A fővárosiak előnye immár 16 pont, az eddig második székesfehérváriakat pedig megelőzte a Puskás Akadémia csapata.

Újabb trófeára hajt a Bayern

A Bayern München jutott be a katari labdarúgó-klubvilágbajnokság fináléjába, mivel hétfőn 2–0-ra legyőzte az afrikai Bajnokok Ligája-győztes al-Ahli csapatát. A Bayern az elődöntőben csatlakozott a küzdelemhez, míg az egyiptomi al-Ahli a házigazda al-Duhail 1–0-s legyőzésével jutott a legjobb négy közé. Mindkét találatot Robert Lewandowski szerezte. A lengyel csatár ezzel egy újabb sorozatban tette le a névjegyét. A Bajnokok Ligája-címvédő Bayern München a mexikói Tigres UANL együttesével találkozik a fináléban csütörtökön. Sikere esetén a bajor csapat a német bajnokság és kupa, a Bajnokok Ligája, valamint az európai és német Szuperkupa megnyerése után a hatodik trófeáját gyűjtené be. Érdekesség, hogy ilyen bravúrra korábban csak az FC Barcelona volt képes 2009-ben.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük