Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Átadták a Magyar Aranylabdát

Átadták a Magyar Aranylabdát Sport

Szoboszlai Dominik, az RB Leipzig és a magyar válogatott labdarúgója érdemelte ki a Magyar Aranylabda-díjat a 2020-as teljesítményéért. A húszéves futballista lipcsei csapattársát, az elmúlt két évben győztes kapust, Gulácsi Pétert előzte meg, míg a harmadik helyen a német együttes harmadik magyar játékosa, Willi Orbán zárt.

Hirdetés
Hirdetés

A Magyar Aranylabda kategóriában csak magyar játékosra lehetett szavazni függetlenül attól, hogy az illető a hazai bajnokságban, vagy külföldön futballozik. Szoboszlait ugyanakkor egymás után negyedszer választották a legjobb utánpótláskorú játékosnak.

A legjobb NB I-es futballista címet Tokmac Nguen, az OTP Bank Ligában címvédő és éllovas Ferencváros norvég légiósa kapta két klubtársát, a tavaly győztes kapust, Dibusz Dénest, illetve Sigér Dávidot megelőzve. A legjobb edzőnek a francia Paris Saint-Germain másodedzőjeként Bajnokok Ligája-döntős Lőw Zsoltot választották, aki már a Chelsea-nél tölti be ezt a posztot. A magyar futballért dolgozó külföldi szakemberek között Marco Rossi szövetségi kapitány végzett az élen, miután vezetésével a nemzeti együttes kijutott a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságra.

Az évtized legjobb futballistája a már visszavonult, jelenleg az U21-es válogatottat irányító Gera Zoltán lett, a kapus Király Gábort és Szalai Ádámot megelőzve.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük