Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Intelem a Dinamónak

Az Országos Diszkriminációellenes Tanács egyhangú döntéssel ötezer lejes pénzbüntetést szabott ki a Bukaresti Dinamo labdarúgóklubra, illetve a fővárosi csapat legnagyobb szurkolói csoportjára (PCH), amiért a drukkerek magyargyűlölő, illetve Magyarországot gyalázó rigmusokat skandálták a Sepsi OSK elleni, 2019 decemberében lejátszott hazai bajnokin. A CNCD hivatalos indoklása szerint a Dinamo-stadionban történtek diszkriminatívnak minősülnek, ugyanakkor sértik a magyar kisebbséghez tartozó román állampolgárok emberi méltósághoz való jogát. A mérkőzésen egyébként az idegenben játszó Sepsi OSK diadalmaskodott 2–1 arányban.

Lewandovski ontja a gólokat

Harmadik játékosként lépte át a 250 gólos határt Robert Lewandowski a német labdarúgó Bundesligában. A Bayern München lengyel csatára a Wolfsburg elleni szerdai bajnokin (2-1) kétszer talált a hálóba, ezzel már 251 gólnál jár (29 tizenegyesből). Elérhető közelségben van számára a második hely is, ehhez még 17-szer kell eredményesnek lennie a Bundesligában. Az örökranglistát Gerd Müller vezeti 365 találattal (51 tizenegyesből), második Klaus Fischer 268 (10). A lengyel támadó egyébként a transfermarkt.com összeállítása alapján a legértékesebb játékos, akit a Bosman-szabálynak köszönhetően ingyen tudtak megszerezni. A Bayern 2014-ben ingyen jutott hozzá, holott az akkori piaci értéke 35 millió euró volt.

Tokió felkészült

Thomas Bach úgy véli, hogy történelmi lesz a 2021-es tokiói olimpia. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) német elnöke egy interjúban használta ezt a jelzőt, hozzáfűzve, hogy a jövő nyári ötkarikás játékoknak egyszersmind világtörténelmi jelentőségük is van. Bach dicsérte a japán házigazdákat, akik megítélése szerint mindent elkövetnek az olimpia sikeréért most, a koronavírus-járvány idején is. „Mindig is állítottam, hogy Tokió a játékok történetében a legjobban felkészült város”. A 2020-ról 2021-re halasztott tokiói nyári olimpiát július 23-a és augusztus 8-a között rendezik, majd utána következik a paralimpia augusztus 24-től szeptember 5-ig.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük