Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Megérdemelt csíki győzelem

Megszerezte első hazai győzelmét a labdarúgó másodosztály új szezonjában az FK Csíkszereda. A csíkiak szombaton délben Mészáros András duplájával 2–0-ra nyertek az idén ősszel még veretlen Temesvári ASU Poli együttese ellen. Suciu Valentin együttese már az 52. percben vezetéshez juthatott volna, a kezezés miatt megítélt büntetőt azonban kihagyta a csapatkapitány Eder. Alig tíz perc után újabb szabálytalanság történt a temesváriak térfelén, a szabadrúgást Bor végezte el, lövése a felső kapufán csattant, a kipattanónál nem tudtak felszabadítani a vendégek, Mészáros András pedig közelről a hálóba lőtte a labdát (1–0). Az FK okosan tartotta távol kapujától a labdát, a 82. percben pedig sikerült növelnie előnyét. Mészáros labdát szerzett a tizenhatoson belül, majd megszerezte második gólját (2–0). Az FK megérdemelten gyűjtötte be a három pontot, a következő fordulóban a Gloria Buzău otthonában vendégeskedik.

Nagyágyúkkal egy csoportban

A Ferencváros a G-csoportba került a labdarúgó Bajnokok Ligájában: a selejtezőből feljutó FTC ellenfele a Juventus, az FC Barcelona és a Dinamo Kijev lesz. Ez azt jelenti, hogy többek között a hatszoros aranylabdás Lionel Messi és az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo is Budapestre látogathat, továbbá a zöld-fehérek összecsapnak majd a vezetőedzőjük, Szerhij Rebrov korábbi csapatával, a Dinamo Kijevvel. A Fradi október 20-án a Barcelona vendégeként kezdi meg szereplését a BL-ben.

Az Európa Liga csoportkörében zsinórban második éve szereplő román bajnok Kolozsvári CFR az A-csoportba került, olyan ellenfelek társaságában, mint az AS Roma, a Young Boys és a CSZKA Szófia.

Halep kiesett

Óriási meglepetésre búcsúzott a francia nyílt teniszbajnokság küzdelmeitől az első helyen kiemelt Simona Halep, vasárnap délben két sima szettben (1:6, 2:6) kikapott Iga Swiatektől. A 19 éves lengyel teniszező az első szettet mindössze 24 perc alatt húzta be. A másodikban Halep próbált magára találni, ám az egész meccsen még bréklabdáig sem jutott. Swiatek a negyeddöntőben a Trevisan–Bertens párharc győztesével találkozik.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük