Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Kritikus tömeg

A Zöld Nap Egyesület és a kézdivásárhelyi sportiroda ma 17 órától újabb kerékpáros felvonulást szervez a céhes városban az Európai Mobilitási Hét alkalmával a szeptemberi Mozgó Délután keretében. Az idei kampány egyik célkitűzése a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése. A Critical Mass kerékpáros demonstráció a Kicsid Gábor Sportcsarnok előtti térről indul. Az Európai Mobilitási Hetet idén szeptember 16. és 22. között tizenkilencedik alkalommal rendezik meg, fő célja felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét a megnövekedett autóforgalom okozta környezeti, baleseti és városképi problémákra, ugyanakkor rámutat a motorizáció és az elavult közlekedésszervezés által okozott súlyos egészségügyi problémákra és a közlekedési mód felelősségteljes megválasztására is. Az idei év mottója: „Klímabarát közlekedés mindenkiért”.

Sugásfürdőig szaladnak

A Gáll Lajos Futókör partnerségben Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalával és a Kovászna megyei Sport és Ifjúsági Igazgatósággal idén is megrendezi a már hagyományossá vált Sugás futást szeptember 26-án, szombaton. Rajt 10 órakor a Tamási Áron Színház elől. Iratkozni 9.00–9.45 között lehet a helyszínen. Az útvonal: színház (rajt)–Kossuth Lajos utca–Sólyom utca–Kálvin tér–Borvíz utca–Sugásfürdői út –cél a sí felvonó előtt. Nevezési díj 30 lej, minden célba érkező feliratos trikót és emlékérmet kap, ugyanakkor díjazzák a korosztályok első három helyezettjét is. Korosztályok: 19 év alatt, 19–34 év, 35–49 év, 50 év felett. A Sugás futás kiváló edzéslehetőség az október 17-re tervezett XVIII. Szentgyörgy Félmaratonra.

Man újabb mesterhármasa

Sima győzelmet aratott vasárnap késő este az FCSB a labdarúgó I. ligában, az alapszakasz 4. fordulójában a mesterhármasig jutott Dennis Man vezetésével 3–0-ra legyőzte az újonc FC Argeș együttesét. Man amúgy az FC Topolya ellen is mesterhármast lőtt (továbbá a büntetőknél is betalált), így négy nap alatt hat gólt szerzett. A fővárosi együttes legközelebb csütörtökön az Európa Liga selejtezőjében játszik, a cseh Slovan Liberec együttesét fogadja.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük