Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Harmadszor füstölt az aszfalt

Harmadszor füstölt az aszfalt Sport

Közel száz versenyző sorakozott fel szombaton a Kendu Egyesület által életre hívott Füstölő Aszfalt nevű rendezvény rajtjánál, a megmozdulás harmadik kiadása minden eddiginél népszerűbbnek bizonyult.

Hirdetés
Hirdetés

A kézdivásárhelyi Kendu Egyesület partnerségben a Zöld Nap, Pro Pectus és Salvatore Egyesületekkel, valamint a Székely Kutya Klubbal közösen harmadik alkalommal csalt mosolyt a fogyatékkal élő és speciális nevelést igénylő személyek arcára, a Füstölő Aszfalt 3 rendezvény keretében. Közel 100-an vállalkoztak arra, hogy megtegyék a szervezők által kijelölt távot, ki biciklivel, ki taposóval, rollerrel, de olyan is volt, aki tolókocsival teljesítette a feladatot. A felhívás szerint bármilyen kerekes járgánnyal lehetett nevezni a fortyogófürdői Skat Kart létesítmény hátsó részén zajlott erőpróbára.

A szervezők számításai szerint a kísérőkkel együtt több mint 170 személy tette tiszteletét a rendhagyó versenyen, amelynek célja, megmérettetési lehetőséget nyújtani a fogyatékkal élő és speciális nevelést igénylő személyek számára, hogy ők is átélhessék a versenyzés izgalmát, a díjazás örömét.

– Csodás napunk volt, ismét nagyot alkottunk együtt! Minden évben egyre többen és többen vagyunk, a mostani rendezvényen közel 170 személy volt jelen, bízunk benne, hogy jövőre még többen leszünk. Nagyon sokat jelent számunkra az, hogy ennyien eljöttek, ez azt jelenti, hogy értéke van annak, amit csinálunk, amit képviselünk – értékelt Oláh Attila parakerékpáros, a Kendu Egyesület vezetője.

Oláh Attila szerint kéthavi kemény munka és tervezés áll a sikeres esemény mögött, de nagyon örülnek, hogy elérték céljukat, mivel nem csak adtak, hanem kaptak is ezektől a versenyzőktől. „Mindig öröm látni, hogy mennyire boldogok és felszabadultak a Füstölő Aszfalt rendezvényen ezek a személyek. Köszönjük a részvételt, a kedves szavakat, a sok mosolygó arcot, a támogatást!” – tette hozzá.

A rendezvény fő támogatója: Wegener Pro Sanitate, Bethlem Gábor Alapkezelő ZRT. Támogatók: Zarah Moden, New Fashion, Chemark Zrt, Circuit Skat Kart.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük