Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Élen a Rapid

Kiütéses Petrolul-sikerrel zárult a másodosztályú labdarúgó-bajnokság 3. fordulója, a sárga-kékek 5–0-ra gázolták el kedden a Temesvári Ripensiát. A bajnokságot egyedüli hibátlan csapatként a Bukaresti Rapid vezeti, két pont lemaradással második az FC U Craiova, harmadik az ugyancsak hétpontos Temesvári ASU Poli. A 3. fordulóban pihenő FK Csíkszereda két meccsen szerzett négy ponttal jelenleg 11. a mezőnyből. A piros-feketék szeptember 21-én 18 órától a Petrolult fogadják. Labdarúgó II. liga, alapszakasz, 3. forduló: Lénárdfalvi Comuna – Viitorul Pandurii Târgu Jiu 3–4, Bákói Aerostar – Resicabányai CSM 0–1, Unirea Slobozia – CS Mioveni 0–0, Bukaresti Metaloglobus – Concordia Chiajna 1–1, Pandurii Târgu Jiu – Turris Turnu Măgurele 0–5, CSM Slatina – Bukaresti Rapid 0–3, FC U Craiova – Dunărea Călărași 2–1, Gloria Buzău – Kolozsvári Universitatea 2–1, Temesvári ASU Poli – Konstancai Farul 2–1, Petrolul Ploiești – Temesvári Ripensia 5–0.

Az FK Csíkszereda a bajnoki szünet dacára nem tétlenkedett, kedden az élvonalbeli Medgyesi Gázmetán otthonában vívtak edzőmeccset. Gól nélküli első félidő után, a végén 2–1-re nyertek a medgyesiek, az FK gólját a Paksi FC-től szerződtetett támadó, Bor Dávid szerezte.

A Vidivel hozták hírbe Hagit

A román sportsajtó szerint a magyar élvonalba tart az FC Viitorul vezetőedzői posztjáról augusztusban lemondó Gheorghe Hagi. Sajtóhírek szerint maga Orbán Viktor magyar miniszterelnök kereste fel a román futball-legendát, hogy legyen a MOL Fehérvár FC edzője. Gheorghe Hagi hat évig volt a saját együttesének edzője, az utánpótlás-nevelésre összpontosító Viitorulnak jó a viszonya a Vidivel. A MOL Fehérvár FC nyáron nevezte ki új edzőjét, Márton Gábor vezetésével két győzelem és két döntetlen a csapat mérlege az NB I-ben, míg az Európa Liga-selejtezőben csak tizenegyesekkel búcsúztatta a félamatőr Bohemians együttesét. Úgy tudni, hogy a fehérvári elöljárók 2,5 millió eurós fizetést is tudnának adni az 55 esztendős szakembernek, aki játékosként megfordult többek között a Real Madridban, a Barcelonában és a Galatasarayban is.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük