Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Megőrizte helyét a Chindia

Döntetlennel zárult az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság osztályozós párharcának visszavágója, ezzel eldőlt, hogy a Chindia Târgoviște a következő idényben is az I. ligában szerepelhet. A Chindia kétgólos előnnyel várta a szerda esti idegenbeli visszavágót a CS Mioveni otthonában, miután vasárnap hazai pályán 2–0-ra győzött. Az Argeș megyeiek már a 8. percben megszerezték a vezetést, sőt ezután is nekik adódtak a nagyobb lehetőségeik. Az előnyüket viszont nem tudták megduplázni, a vendégek pedig a szünet előtt kiegyenlítettek. A második félidőben a târgoviștei csapat magabiztosan tartotta az eredményt, és megőrizte helyét az immár tizenhat csapatos élvonalbeli bajnokságban. Labdarúgó I. liga, osztályozó, visszavágó: CS Mioveni–Chindia Târgoviște 1–1. A párharcot a Chindia Târgoviște nyerte 3–1-es összesítéssel.

Élnek a párizsi BL-álmok

Elképesztő végjátékkal jutott a Bajnokok Ligája elődöntőjébe a 90. percben még kiesésre álló, de a rendes játékidő hosszabbításában 2-1-re fordító Paris Saint-Germain az Atalanta ellen. A BL-újonc bergamóiak a 27. percben szereztek vezetést, amikor Pasalic tökéletesen tekert a hálóba. A második játékrészben teljesen más taktikára váltott az Atalanta, felhagyott a támadással és átváltott védekezésbe, végül ez is lett a veszte – noha sokáig úgy tűnt, a párizsiak nem tudják feltörni az olaszok védelmét. A végjátékban az üresen maradó Marquinhos elé csorgott a labda egy beadásnál, a brazil játékos pedig nem hibázott. Az egyenlítéstől megzuhant az Atalanta, amely egy hasonló akció végén újabb gólt kapott, így véget ért a menetelése a BL-ben, amelynek második négy közé jutott újonc csapata lehetett volna a Villarreal 2006-os bravúrja után. 50. születésnapján jutott a legjobb négy közé a francia csapat, ahol legutóbb az 1994/95-ös szezonban járt, akkor a Milan búcsúztatta őket az elődöntőben.

További negyeddöntők: ma 22 órától FC Barcelona (spanyol) – Bayern München (német), szombaton 22 órától: Manchester City (angol) – Olympique Lyon (francia).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük