Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Háromszéken tekernek

A XIV. Székely Kerékpáros Körverseny a mai – második – napon a Kastély-etappal folytatódik. A tavalyi évhez képest az idén a szakasz nem érinti Hargita megyét, a mezőny a Sepsiszentgyörgy – Kovászna – Kézdivásárhely – Bálványos – Barót – Sepsibölön – Sepsiszentgyörgy útvonalon fog haladni. A 11.00 órakor rajtoló, 175,62 km hosszú etap befutójára 15.00 óra körül kerül sor, ezt követően tartják a díjkiosztó ünnepséget is a Szabadság téren. Útlezárásokra, forgalomkorlátozásokra lehet számítani a szakasz során. 

Casillas befejezte

Bejelentette visszavonulását Iker Casillas. A legutóbb az FC Portóban védő 39 éves kapus – aki 16 éven keresztül tartozott nevelőegyesülete, a Real Madrid első csapatához – hosszú levélben köszönt el rajongóitól és a futballszurkolóktól. Casillas a Real Madrid akadémiáján nevelkedett, pályafutása nagy részét a spanyol fővárosban töltötte: 1999 és 2015 között 725 mérkőzésen lépett pályára, öt bajnoki cím és három Bajnokok Ligája-diadal részese volt. Ezenkívül a spanyol Szuperkupát négyszer, a Király Kupát és az európai Szuperkupát kétszer-kétszer hódította el. Nála többször csak Raúl öltötte magára a Real mezét (741). A kapus 2015 nyarán igazolt az FC Portóhoz, tavaly május 1-jén szívrohamot kapott, novemberben pedig ismét edzésbe állt. A spanyol válogatottban 167-szer lépett pályára, 2008-ban és 2012-ben Európa-, 2010-ben pedig világbajnokságot nyert. Spanyol lapértesülések szerint visszatér a Realhoz, ahol Florentino Pérez klubelnök tanácsadója lesz. 

Dybala a legjobb

Paulo Dybalát, a bajnok Juventus argentin támadójátékosát választották a legutóbbi olasz labdarúgóidény legjobbjának. A legjobb csatár a gólkirály Ciro Immobile, a Lazio játékosa lett, aki remek teljesítményével – 36 találat – az európai Aranycipőt is kiérdemelte. Az idény legjobbjai Olaszországban: kapus: Wojciech Szczesny (lengyel, Juventus), védő: Stefan De Vrij (holland, Internazionale), középpályás: Alejandro Gómez (argentin, Atalanta), támadó: Ciro Immobile (olasz, Lazio) a legjobb 23 év alatti: Dejan Kulusevski (svéd, Parma) MVP: Paulo Dybala (argentin, Juventus). 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük