Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

7. vb-címe felé száguld

7. vb-címe felé száguld Sport

Gőzerővel száguld Lewis Hamilton pályafutása 91. futamgyőzelme és 7. világbajnoki címe felé. Mindkettővel Michael Schumacher rekordját állítaná be, az F1 legsikeresebb versenyzőjévé előlépve ezzel. Mindez azonban csak a statisztika, annak megítélése, ki kit tart jobbnak, nyilvánvalóan szubjektív.

Ezt mutatja az is, hogy a britek legendás F1-es kommentátora, a királykategória versenyeiről már 1950-ben tudósító Murray Walker a számoktól függetlenül már most úgy ítéli meg, hogy Hamilton az előző korszakok két zsenije, Ayrton Senna és Michael Schumacher fölött áll a rangsorban.

Hirdetés
Hirdetés

„Mindig azt mondtam, képtelenség eldönteni, hogy ki a legnagyobb, mivel a versenyzők, a pályák és az autók is változnak. Azt igen, hogy ki a legjobbja a nemzedékének, például Michael Schumacher, Ayrton Senna és mások is a legjobbjai voltak a sajátjuknak, de egységes mérce nem létezik. Hamiltonnak már most több pole pozíciója van, mint Michael Schumachernek. Még legalább három év van előtte, és ha nem sérül meg, nem hagyja el valamiért a Mercedest, vagy dönt a visszavonulás mellett, akkor akár három bajnoki címmel is megelőzheti őt, szóval statisztikai szempontból a legnagyobb lesz” – mondta a BBC korábbi kommentátora.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük