Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Mégsem volt jó ötlet a torna

Pozitív lett a világelső Novak Djokovic koronavírustesztje az után, hogy a szerb teniszező részt vett az által életre hívott, meghívásos Adria Tour zadari versenyén. A 33 éves sztárjátékos keddi közleménye szerint a felesége is fertőzött, gyerekeik teszteredménye azonban negatív lett. A szerb teniszező hozzátette, a balkáni játékosokat szerették volna segíteni abban, hogy ismét mérkőzéskörülményeket éljenek át, illetve anyagilag támogassák a rászorulókat. A világelső sajnálatát fejezte ki mindenkinek, aki megfertőződött. Korábban az Adria Tour zadari tornáján résztvevők közül a bolgár Grigor Dimitrov, valamint a horvát Borna Coric és a szerb Viktor Troicki is elkapta a vírust, de Djokovic és Dimitrov edzője, Marko Paniki és Christian Groh is pozitív mintát szolgáltatott.

Kelendőek az argentin edzők

Argentína vezeti a világranglistát a külföldön foglalkoztatott labdarúgóedzők számát illetően – a Sporttanulmányok Nemzetközi Központjának (CIES) frissen közreadott elemzése szerint. A június elsején zárult felmérés 91 ország 128 futball-ligájára terjedt ki, és a lajstrom élén nagy fölénnyel áll a dél-amerikai ország, amelynek 68 edzőjét alkalmazzák a világ 22 országában. A trénerek közül előszeretettel szerződtetnek spanyolokat is: az ibériai országból 41-en dolgoznak külföldön, a lista harmadik helyét pedig Szerbia foglalja el: 34 edzője tevékenykedik 24 országban. Az analízis tanúsága szerint 78 országban foglalkoztatnak külföldi edzőt, köztük egyetlen magyart, amivel Magyarország a rangsorban holtversenyben az 58.

Hosszabbítanak Ibrával

Az AC Milan a koronavírus-járvány miatt kitolódott futballszezon végéig meghosszabbítja Zlatan Ibrahimovic szerződését, amely jövő kedden jár le. A 38 éves, svéd csatár további sorsáról majd csak az augusztusi idényzárás után születik döntés. A Serie A-nak az elmúlt hétvégén újraindított szezonjában Ibrahimovic tíz mérkőzésen szerepelt, négy gólt szerzett és egy gólpasszt adott. Az AC Milan viszont nélküle nyert 4–1-re a Lecce otthonában a 27. forduló hétfői játéknapján.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük