Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Pozitív teszt a Dinamónál

Koronavírus-fertőzést igazoltak a Bukaresti Dinamónál, a labdarúgóklub raktárosának lett pozitív a teszteredménye, a játékosok és a szakmai stáb viszont mind egészségesek. A Gsp.ro szerint a klub raktárosát elkülönítették, és elkezdik a teljes körű kivizsgálást, de nem lépett kapcsolatba a labdarúgókkal, illetve a szakmai stáb tagjaival. A Dinamo szombaton 20 órától kellett volna pályára lépjen a Chindia Târgoviște ellen az I. liga alsóházi rájátszásának 3. fordulójában, ám a mérkőzést elhalasztották. 

Kezdenek az olaszok is

Háromhónapos teljes leállás után ma és szombaton a kupaelődöntők visszavágójával indul újra a futballélet Olaszországban. Az újrakezdés nagyon szigorú szabályok szerint zajlik, az egyik legszigorúbb előírás az, hogy ha egy csapat játékosának vagy stábtagjának pozitív lesz a koronavírus-tesztje, akkor az egész együttesnek kéthetes karanténba kell vonulnia. Nemcsak Olaszországot, hanem annak futballját is jelentősen sújtotta a világjárvány: csak a Fiorentinának több mint tíz játékosa betegedett meg, de súlyosan érintett volt a Sampdoria és a Juventus is, utóbbi egyik legnagyobb sztárja, Paulo Dybala is elkapta a vírust. A sportvezetőket, edzőket sem kímélte a járvány, Paolo Maldini, az AC Milan sportigazgatója, valamint Gian Piero Gasperini, az Atalanta vezetőedzője is átesett a fertőzésen.
Ma előbb a Juventus – AC Milan rangadót rendezik, amelynek első összecsapása 1–1-es döntetlennel zárult, míg szombaton a Napoli 1–0-s előnnyel fogadja az Internazionalét. A kupadöntőt jövő szerdán rendezik a római Olimpiai Stadionban. A bajnokság jövő hétvégén indul újra, a küzdelmekből még 12 teljes forduló és néhány elmaradt mérkőzés van hátra. 

Segít az IHF

Az eddigieknél ötven százalékkal magasabb összeget fizet a kluboknak a jövő évi világbajnokságon szereplő játékosaik után a Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF). A szervezet szerint ez az intézkedés arra hivatott, hogy segítse a koronavírus-járvány miatt gazdaságilag nehéz helyzetbe került egyesületeket. Ezen kívül a nemzeti szövetségek megemelt bónuszt kapnak, ha válogatottjuk kvalifikálja magát a vb-re.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük