Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Búcsút intett a medencének

Benedek Tibor visszavonul a vízilabdaélettől. A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, korábbi szövetségi kapitány hivatalos közleményt adott ki, melyben magánéleti okokra hivatkozva bejelentette, felhagy minden vízilabdával kapcsolatos tevékenységgel. Benedek Tibor 2012-ben vonult vissza, majd 2013 és 2016 között a válogatott szövetségi kapitányaként dolgozott, melyet 2013-ban világbajnoki címre vezetett. Tagja a sportági Hírességek Csarnokának (International Swimming Hall of Fame), és négyszer választották Magyarországon az év vízilabdázójának.

 

Még tart a felfüggesztés

A Román Kosárlabda-szövetség (FRB) vezetősége úgy döntött, meghosszabbítja az összes torna felfüggesztésére vonatkozó korábbi határozatát mindaddig, amíg Romániában fennállnak a koronavírus-világjárvány miatt elrendelt sürgősségi helyzetre vonatkozó óvintézkedések. Ugyanakkor, erre az időszakra megtiltja a kollektív edzéseket is, vagyis a FRB még nem zárta le az idényt, habár minden csapat már jelezte, hogy nem tudná folytatni a bajnokságot, mivel valamennyi idegenlégiósát hazaengedte. Mint ismeretes, több országban – így Magyarországon is – bajnokavatás nélkül lezártnak nyilvánították az idényt. Romániában a női élvonal felső háza a rájátszás első meccsei előtt állt le. Az elődöntőbe jutásért Arad, Târgoviște, Brassó és Kolozsvár játszott volna, majd a legjobb négy között a bajnoki címtartó Sepsi–SIC és a Szatmárnémeti VSK várt volna rájuk.

 

Élen a Bundesliga

Úgy tűnik, a német élvonal lehet az első az európai topligák közül, amely folytatja a labdarúgó-bajnokságot. Habár korábban a május 9-i dátumot szellőztették meg, most egy héttel későbbi időpontról beszélnek Németországban. Legkorábban tehát május 16-án indulhat útjára a labda a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban – legalábbis erről egyezett meg Angela Merkel kancellár és a szövetségi államok többi miniszterelnöke. Merkel azt is bejelentette, hogy május 6-án „nagyon világos döntéseket” hoznak, kiderül, milyen feltételek mellett lehet bizonyos sporteseményeket ismét megtartani Németországban.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük