Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

30 éve várnak az újabb diadalra

Pontosan harminc év telt el a Liverpool legutóbbi bajnoki győzelme óta. Az Anfield Roadon 1990. április 28-án 37.758 néző várta elképesztő izgalmak közepette, hogy sikerül-e a Liverpoolnak megszerezni 18. bajnoki címét. Sikerült, és azóta is várnak az újabbra, amely idén szinte garantálható, a járvány miatt viszont keserédes ünnepre készülhetnek.

A csapatot akkor a játékosedző Sir Kenny Dalglish vezette, olyan legendák küzdöttek az újabb – egyben eddigi utolsó – bajnoki trófeáért, mint a kapu előtt mindig éles walesi Ian Rush, az ellenfél védőit állandóan sakkban tartó John Aldridge, vagy John Barnes, a két tüdővel megáldott középpályás, Peter Beardsley, vagy az elképesztően laza dél-afrikai Bruce Grobbelaar a kapuban. Abban a szezonban a Kormoránoknak az Aston Villával kellett versenyt futniuk a bajnoki címért, szinte az utolsó pillanatokig nyílt volt az első hely sorsa. Ha nem tör ki a koronavírus-járvány, akkor nincs kizárva, hogy a 19. bajnoki elsőségét már rég megünnepelhette volna a csapat. Amikor március közepén felfüggesztették a Premier League-et, Jürgen Klopp legénysége 25 ponttal vezetett a Manchester Cityvel szemben, mindössze két győzelemre volt attól, hogy behozhatatlan előnyre tegyen szert.

Nápolyi legendák sokat érő mezei

Aurelio De Laurentiis, a Napoli elnöke 15 ezer eurót fizetett Dries Mertens azon a mérkőzésen viselt mezéért, amikor a klub történetének legeredményesebb játékosa lett, holtversenyben Marek Hamsíkkal. A belga támadó a februári, Barcelona elleni 1–1-es BL-nyolcaddöntő első gólját szerezte, ami a 121. volt Napoli-mezben, ezzel pedig utolérte a szlovák klublegendát az örökrangsorban. Mertens a napokban jótékonysági célból árverésre bocsátotta a mérkőzésen viselt szerelését, 15 ezer euróért kelt el. Az aukció végén kiderült, De Laurentiis nyerte a licitet. A jótékonysági aukción egyébként több mez is kalapács alá került, Maradona egyik argentin válogatott mezéért, amit 33 évvel ezelőtt még egykori nápolyi csapattársával, Ciro Ferrárával cserélt el egy meccs után, 55 ezer eurót fizetett valaki.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük