Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

RÖVIDEN Sport

Ügyeskedő utánpótlás

Tíz csapat részvételével zajlott az elmúlt hétvégén, Sepsiszentgyörgyön a Ştefan Miu-kupáért kiírt labdarúgótorna. A 2012-ben született kisfocistáknak szóló megmérettetést az sepsiszentgyörgyi Atletico Steaua szervezte, díszmeghívottja az egykori kiváló labdarúgó, Miodrag Belodedici volt. Háromszéket a házigazdákon kívül a Kézdivásárhelyi Labdarúgó Iskola, a Baróti Focisuli és a Sport For All Kovászna képviselte. A képzeletbeli dobogóra két együttesünk is felkerült, a tornagyőztes az Atletico Steaua lett, megelőzve a Kinder Brassót és a céhes városi Labdarúgó Iskolát. A torna legjobb játékosának Szász Oszkárt (Labdarúgó Iskola) választották meg.

Továbbjutó újoncok

A Gulácsi Péterrel felálló Leipzig története során először jutott a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe, mivel a nyolcaddöntő első meccséhez (1–0) hasonlóan a keddi visszavágón is legyőzte a Tottenham Hotspurt együttesét (3–0). Ez főleg annak fényében nagy teljesítmény, hogy a klub tíz éve még a német ötödosztályban szerepelt.

A lipcseiek azzal a tudattal léphettek pályára, hogy ők lehetnek a hetedik német klub, amely a BL negyeddöntőjébe jut. Eddig csak Spanyolország (8), Anglia (8) és Franciaország (7) tudott legalább hét negyeddöntős csapatot felmutatni.

Gólokban gazdag visszavágót játszott egymással a Valencia és az Atalanta (3–4), viszont a hét találatot csak a tévéközvetítés által láthatták a szurkolók, ugyanis a spanyolországi meccsre nem engedték be a nézőket. Végül kiderült, ezért csak a bergamói drukkerek szomorkodhattak, hiszen nem ünnepelhettek kedvenceikkel a helyszínen, akik gond nélkül vívták ki a továbbjutást, kettős győzelemmel, 8–4-es összesítéssel.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük