Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Évbúcsúztató futás

A sepsiszentgyörgyi Gáll Lajos Futókör december 27-én, pénteken a Kovászna Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság támogatásával nyolcadik alkalommal rendezi meg az Évbúcsúztató futást, a 2019-es év utolsó megmozdulását, melynek helyszínéül a megyeszékhelyi Erzsébet park szolgál. A futóknak egy óra áll rendelkezésükre, hogy mozogjanak, mindenki a saját tempójában szaladhat, akár egyedül, akár társaságban. Rajt 18 órakor. Közben lehetett pihenni, és meleg teát kortyolgatni. A sportesemény célja, hogy a résztvevők jókedvvel búcsúztassák a 2019-es esztendőt.

Családos jótékonysági sportnap

Kézdivásárhely önkormányzatának sportirodája partnerségben a Zöld Nap Egyesülettel és a Manna Keresztyén Egyesülettel Családos jótékonysági sportnapot szervez december 30-án, hétfőn a kézdivásárhelyi Kicsid Gábor Sportcsarnokban. Az esemény 9 órától kezdődik, lehetőség adódik asztaliteniszezni, futni, focizni, kosarazni és különböző játékokat játszani. A rendezvény ideje alatt büfé működik, ahol az eladott sütemények, szendvicsek és teák árát egy beteg kisfiúnak ajánlanák fel a szervezők.

Győrben az olimpiáért

A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) döntése értelmében Győr városában rendezik a jövő márciusi női olimpiai selejtezőtornák egyikét, azaz a magyar válogatott hazai pályán harcolhatja ki az olimpiai részvételt. A tornát március 20–22. között rendezik, és a magyar együttes a világbajnokság bronzérmesével, azaz Oroszországgal, a vb-6. Szerbiával, valamint az ázsiai olimpiai selejtező 2. helyezettjével, Kínával van egy csoportban. A négyes első két helyezettje jut ki a tokiói olimpiára. A másik két selejtezőcsoport mérkőzéseit Spanyolországban, illetve Montenegróban rendezik. Utóbbi kvartettnek tagja a román nemzeti együttes, a házigazdák mellett a további két ellenfele Norvégia és Észak-Korea lesz.

Biztos olimpiai résztvevők: Angola (az afrikai kvalifikációs torna győztese), Brazília (a Pánamerikai Játékok győztese), Dél-Korea (az ázsiai kvalifikációs torna győztese), Franciaország (Európa-bajnok), Hollandia (világbajnok), Japán (házigazda)

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük