Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

„Élet-halál” harc a selejtezőkben

Az „életben maradásért” küzd ma a román válogatott a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjében. Cosmin Contra csapatának mindenképpen győznie kell, ahhoz, hogy versenyben maradjon a továbbjutásért. Az F csoportból Spanyolország már Eb-résztvevőnek mondhatja magát, amennyiben a Románia – Svédország rangadón (Pro TV, 21.45 óra) vendégsiker születik, akkor kiegyenesedik a továbbjutást illető kérdőjel. Ugyanakkor a svédeknek román győzelem esetén sem kell még lemondaniuk az Eb-szereplésről, ugyanis a hétfői játéknapon a Feröer-szigetek csapatát fogadják, miközben a Contra-legénység Spanyolországba látogat (Pro TV, 21.45 óra), itt is legalább egy pontot kell szerezniük Tătăruşanuéknak.

Új edzővel rohamoz a VSK

Új edzője van a Szatmárnémeti VSK-nak, a montenegrói Goran Boskovic utóda az olasz Mauro Procaccini lett, személyében először dolgozik olasz szakvezető a női kosárlabda román élvonalban. Az 51 éves Procaccini a Parma női csapatánál kezdte edzői pályafutását, de megfordult a kínai Shanxi Flame kispadján is. Az olasz élvonal egyik legnevesebb együttesével, a Famila Wüber Schioval bajnokságot és olasz Szuperkupát is nyert, az Euroligában egészen a negyeddöntőig jutott. A Sepsi–SIC Román-kupabeli ellenfele jelenleg magabiztosan vezeti a Nyugati csoportot, viszont a női Közép-Európa Ligában már nem ennyire fényes a helyzetük. A román élvonal két legjobb csapata december 11-én méri össze először erejét a Román-kupa negyeddöntőjében, a visszavágót januárban játsszák.

Idén már nem játszhat

Megoperálták Willi Orbánt, az RB Leipzig magyar válogatott labdarúgóját, ezért idén már nem léphet pályára. A hátvéd térdét artroszkópos eljárással műtötték meg, ezért ki kell hagynia csapata hat bajnoki mérkőzését és két Bajnokok Ligája-csoportmeccsét. A 27 éves, 12-szeres válogatott védő október 30-án, a Wolfsburg ellen 6–1-re megnyert Német Kupa-mérkőzésen sérült meg. Először kéthetes kihagyást jósoltak neki, majd szerdán eldőlt, hogy nem játszhat a magyar válogatottban Uruguay ellen, illetve kedden a walesi Európa-bajnoki selejtezőn.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük