Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Élen a mieink

Nemrég Jászvásáron zajlott az U16-os lánykosárlabda-bajnokság egyik teremtornája, amelyen két háromszéki együttes, a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Sportklub és a megyeszékhelyi Sepsi ISK csapata volt érdekelt.

Az eddig százszázalékos Nagy Mózes SK a moldvai fővárosban is hozta a kötelezőt, 49–31 arányban győzte le a Csíkszeredai VSK-t, illetve 70–53-ra a házigazda Unirea ISK-t. A háromszéki rangadó a kézdivásárhelyiek sikerével zárult, Farkas Alpár tanítványai 64–50 arányban nyertek a szentgyörgyi sportiskolásokkal szemben, így hibátlan mérleggel vezetik a 3. csoportot. A második helyen álló Sepsi ISK 64–60-ra verte a helybeli együttest, majd 20 pontot vert rá (58–38) a Hargita megyeiekre. A 3. csoport állása: 1. Nagy Mózes SK (6/0) 12 pont, 2. Sepsi ISK (4/2) 10 pont, 3. Jászvásári Unirea ISK (2/4) 8 pont, 4. VSK Csíkszereda (0/6) 6 pont.

Nagy Mózes SK: Kozman Kriszta, Tuchilus Kriszta, Lénárt Andrea, Nagy Júlia, Demkó Hanna, Marthi Kriszta, Pászka Melinda, Bándi Blanka, Bara-Németh Beáta, Oláh Zsanett; edző: Farkas Alpár.

Sepsi ISK: Botos Petra, Kernászt Sára, Szász Nóra, Szabó Dorka, Nemes Gréta, Páll Hanna, Csiszér Abigél, Damokos Zsófia, Berekméri-Erdélyi Boróka, Mátyás Emese; edzők: Bordás Noémi Ágota és Nemes Áron.

 

Újból a kazahok

Csütörtökön az UEFA székhelyén kisorsolták a jövő évi teremlabdarúgó-világbajnokság európai zónájának Elit körét. A versenyben maradt tizenhat együttest négy kvartettbe sorolták be. Románia a D csoportba került, ahol Kazahsztán, Szlovénia, valamint a házigazda Csehország lesz az ellenfele. A tornát 2019. január 27-február 5. között rendezik. Csak a csoportelső jut ki egyenes ágon a litvániai vébére, a csoportmásodikok még egy pótselejtezőt játszanak. A Robert Lupu által irányított román nemzeti együttes már az előző körben megmérkőzött a kazahokkal, akkor az Eb-bronzérmes 4–2-re nyert. Teremlabdarúgó vb-selejtező, Elit kör A csoport: Portugália, Olaszország, Fehéroroszország, Finnország. B csoport: Spanyolország, Szerbia, Ukrajna, Franciaország. C csoport: Oroszország, Azerbajdzsán, Szlovákia, Horvátország. D csoport: Kazahsztán, Szlovénia, Románia. Csehország.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük