Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Bringázz az éjszakába II.

Augusztus 27-én, kedden 20.30-tól a Zöld Nap Egyesület újabb esti kerékpártúrát szervez Kézdivásárhelyen. Az esemény elsődleges célja a kerékpározáshoz szükséges és a törvény által előírt láthatósági felszerelések használatának népszerűsítése, tudatosítása. „Mint tudjuk, sötétben kellő világítás nélkül láthatatlanok vagyunk. Ez nem csak saját magunk életét veszélyezteti, hanem másokét is, és nem utolsó sorban a törvény tiltja az éjszakai kerékpározást megfelelő kivilágítás hiányában” – hívják fel a figyelmet a szervezők. Az érdeklődőket várják a Kicsid Gábor Sportcsarnok előtti térre várják, ahol a tekerés előtt a Senso Kft. közreműködésével az éjszakai láthatósági felszerelésekről tartanak bemutatót, melyeket a résztvevők ki is próbálhatnak.

Hirdetés
Hirdetés

Túl sok hibát vétettek a magyarok

Pénteken 24 csapat részvételével megkezdődött a 31. női röplabda Európa-bajnokság. Házigazdák: Magyarország, Lengyelország, Szlovákia, Törökország. A magyar válogatott a pénteki nyitónapon meggyőző játékkal 3–0-ra legyőzte az észteket, míg a románok ugyanilyen arányú vereséget szenvedtek a csoportfavorit hollandoktól a C-csoportban. A szombati magyar–román párbajból a magabiztosabb román válogatott került ki győztesen, komolyabb blokkokkal és támadórepertoárral rendelkezve 3–1 arányban nyertek a Papp László Budapest Sportarénában. A románok legeredményesebb játékosai az egyaránt 19 pontos Baciu és Budai-Ungureanu voltak. Románia 2011 után nyert újra Eb-mérkőzést.

Az egy győzelemmel és egy vereséggel álló magyar válogatott vasárnap szabadnapos volt, ma 21.30-tól az azeriekkel találkozik (M4), majd sorrendben a horvátokkal és a hollandokkal csap még össze a C csoportban, amelynek első négy helyezettje jut a nyolcaddöntőbe. Az állás: 1. Horvátország 4 pont/2 mérkőzés, 2. Hollandia 3/1, 3. Magyarország 3/2 (4-3), 4. Románia 3/2 (3-4), 5. Azerbajdzsán 2/1, 6. Észtország 0/2. A női röplabda Európa-bajnokságok történetében Magyarországnak egy ezüstérme (1975) és három bronzérme (1977, 1981, 1983) van, Romániának egy bronzérme (1963).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük