Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Biles felülmúlhatatlan

Két sportágtörténeti gyakorlatot is bemutatott hétvégén a tornász Simone Biles az Egyesült Államok bajnokságán, Kansas Cityben. A négyszeres olimpiai és 14-szeres világbajnok sportoló előbb gerendán dupla hátraszaltót mutatott be dupla csavarral, és a leérkezésbe is tökéletesen beleállt, majd a talaj döntőjében ugrott szintén első nőként tripla fordulatot duplaszaltóval. Ilyesmire a férfi tornászok is csak ritkán vállalkoznak. A 22 éves Biles egyéni összetettben, ugrásban, gerendán és talajon arany-, felemáskorláton bronzérmet nyert hazája bajnokságán, vagyis remek formában várja az októberben Stuttgartban sorra kerülő olimpiai kvalifikációs világbajnokságot.

Hirdetés
Hirdetés

Andreescu Toronto bajnoka

Serena Williams hátfájdalmai miatt mindössze négy játék után feladta a 2,83 millió dollár összdíjazású torontói keménypályás női tenisztorna döntőjét, amelynek győztese a romániai származású, 19 éves kanadai Bianca Andreescu lett, aki Indian Wells után a második nagy tornáját nyerte meg idén. Andreescu óriásit lépett előre a világrangsorban is, már a 14. helyen áll. A kanadai román lány tavaly a legjobb 200-ban sem volt benne, két hónappal ezelőtt pedig először került be a legjobb 30 közé.

A WTA-táblázatban egyébként az első helyet a japán 21 éves Naomi Osaka szerezte vissza a 23 éves brit Ashleigh Barty-tól. A harmadik pozíciót továbbra is a cseh Karolina Pliskova foglalja el, míg a konstancai Simona Halep őrzi a 4. helyét. Halep elveszítheti a helyét a top 5-ben, amennyiben a ma kezdődő cincinnati tornán a holland Kiki Bertens vagy a cseh Petra Kvitova jobb eredményt ér el. Mint ismeretes, Halep megsérült Torontóban, az egyesült államokbeli WTA-tornán pedig csütörtökön kezdhet.

A férfiaknál a címvédő Rafael Nadal győzelmével zárult a montreali kemény pályás torna, miután a spanyol mindössze 71 perc alatt, két szettben legyőzte az orosz Danyiil Medvegyevet. Nadal ezzel karrierje során először tudta megvédeni címét egy kemény pályás tornán, összességében pedig 83. ATP-tornagyőzelmét aratta.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük