Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Zsilvásárhelyen döntőznek

Ezen a hétvégén a Román Kosárlabda-szövetség Zsilvásárhelyen rendezi meg az országos 3×3-as kosárlabda-bajnokság döntőjét, amelyen a Sepsi–SIC is érdekelt. A döntős részvételre nemenként a legjobb 12 csapat szerzett jogosultságot a selejtező tornák eredményei alapján. Június és július során összesen hét tornát rendeztek országszerte, amelyen minden, a nagypályás bajnokság szereplő csapatnak kötelezően részt kellett vennie. A pontszámok alapján a Sepsi–SIC a tizedik helyről jutott ki a tornára, a Kézdivásárhelyi SE, a Phoenix Konstanca, és a CSM Alexandria kiesett. A pontszámok alapján a következő sorrendben jutottak el a döntőbe a csapatok: Știința Bukarest, Aradi CSB, Agronomia Bukarest, CSM Târgoviște, Rapid Bukarest, Marosvásárhelyi VSK, Sportul Studențesc Bukarest, Nagyváradi CSU, Kolozsvári CSU, Sepsi–SIC, Brassói CSTBv Olimpia, Szatmárnémeti VSK.

A döntő tornán a korábbi eredmények nem számítanak, a 12 résztvevőt négy hármas csoportba osztják, mindegyikből az első két helyezett jut tovább, amelyek egyenes kieséssel folytatják.

A szakág azért értékelődött fel a szövetség szemében, mert Tokióban a sportág bekerült az olimpiai programba, és a föderáció vezetői abban bíznak, hogy sikerülhet kiharcolni a részvételt az ötkarikás játékokon. A bajnokságban emiatt is kizárólag román állampolgárságú játékosok képviselhetik a klubokat.

Lendületben a Tottenham

A Tottenham Hotspur labdarúgócsapata nyerte a hagyományos müncheni Audi Kupát, melynek döntőjében 2–2-es döntetlen után tizenegyesekkel bizonyult jobbnak a Bayern Münchennél. A legutóbb Bajnokok Ligája-döntős angol csapat szerzett vezetést a 19. percben Eric Lamela révén, majd a szünet után Christian Eriksen (59.) növelte az előnyt. A bajorok Jann-Fiete Arp (61.) lövésével szépítettek és Alphonso Davies (82.) távoli tekerésével egyenlítettek. Az elsőség büntetőpárbajban dőlt el, melyet a Tottenham 6-5-re nyert meg. A bronzmérkőzésen a Real Madrid 5–3-ra verte a Fenerbahcét. A keddi első játéknapon a Tottenham 1–0-ra nyert a Real Madrid, a Bayern München pedig 6–1-re a török csapat ellen.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük