Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Nem jutottak tovább

Nem tudta abszolválni az első szakaszt a Gelencei Nemere ifjúsági csapata a junior A1 korosztályos országos bajnokságban, kettős vereséggel búcsúztak Kovászna megye 19 éves bajnokai. A gelenceiek a Nagyenyedi Olimpiával szemben maradtak alul, az első mérkőzésen 2–0-ra, a második, hazain pedig 1–3-ra. A továbbjutók az országos elődöntőtornán folytatják a kiírást.

 

Maradnak az élvonalban

Az élvonalbeli Nagyszebeni Hermannstadt összesítésben 2–1 arányban jobbnak bizonyult a másodosztályos Kolozsvári Universitateánál, és megőrizte helyét az I. ligában. Az I. ligás osztályozó szerda esti, nagyszebeni visszavágóján a házigazda Hermannstadt ugyan 1–0-ra kikapott a kolozsváriaktól, de a vasárnapi 2–0-s idegenbeli győzelmének köszönhetően megnyerte a párharcot, és megőrizte helyét az élvonalbeli bajnokságban. Az I. liga mezőnye a 2019–2020-as idényben: Kolozsvári CFR, Bukaresti FCSB, FC Viitorul, Krajovai Universitatea, Astra Giurgiu, Sepsi OSK, Medgyesi Gázmetán, FC Botoșani, Bukaresti Dinamo, Jászvásári Poli, FC Voluntari, FC Hermannstadt, Chindia Târgoviște, Academica Clinceni.

 

303 millió eurót költött a Real

A madridi Marca és más spanyol napilapok egybehangzó számításai szerint korábban soha nem költött ennyi pénzt labdarúgók szerződtetésére a Real Madrid, amely a nyári átigazolási időszakban eddig már nagyjából 303 millió eurós „bevásárlást” tartott. A fővárosi gárda az eddigi rekordot jelentő összeget 2009 nyarán költötte el, akkor többek között a portugál Cristiano Ronaldót, a brazil Kakát, valamint a francia Karim Benzemát vásárolta meg. A Real az elmúlt hetekben 100 millió euró körüli összegért szerződtette a Chelsea-től a világbajnoki bronzérmes belga Eden Hazard-t, megvette az Eintracht Frankfurttól a szerb válogatott Luka Jovicot 60 millió euróért, illetve az FC Porto brazil védőjét, Eder Militaót 50 millióért. Rajtuk kívül már Real-szerződéssel rendelkezik a szintén brazil Rodrygo, aki a Santostól érkezett 45 millió euróért, szerda este pedig a francia Ferland Mendy leigazolását jelentették be Madridban, a védő 48 millió euró ellenében hagyta ott az Olympique Lyont.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük