Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Kirúgták Mourinhót

A Premier League-ben szereplő Manchester United menesztette a csapat menedzserét, José Mourinhót. Mourinhót 2016 nyarán nevezte ki a klub, első szezonjában Ligakupát és Európa Ligát nyert a klubbal, majd egy Community Shielddel fejelte ezt meg, a 2017/2018-as PL-szezont pedig ezüstérmesként zárta, amely a Sir Alex Ferguson utáni éra legjobb bajnoki eredménye. De egybehangzó vélemény, hogy a csapat élén töltött két és fél év alatt nem tudott előrelépést produkálni, miközben 400 millió fontot költöttek a keret megerősítésére. A jelenlegi szezonban csupán a hatodik helyen áll a csapat, hátránya 19 pont az éllovas Liverpool és 11 a negyedik, még BL-indulást érő helyen álló Chelsea mögött. A hírek szerint Mourinho egyéves fizetését, 12 millió fontot kap kompenzációként.

Hirdetés
Hirdetés

Mégis ott lehet a vb-n

Nagy László, a Telekom Veszprém jobbátlövője nem tagja a januári, dán-német közös rendezésű világbajnokságra készülő magyar férfi kézilabda-válogatott kedden kihirdetett, 21 fős keretének. A 37 éves játékos önálló felkészülést követően a vb rajtjára csatlakozhat a csapathoz. A magyar válogatottat irányító két szakembernek – Csoknyai mellett Vladan Matics a másik edző – a vb rajtjára 16 fősre kell szűkítenie keretét, de két-két cserére a csoportkör, a középdöntő és az egyenes kieséses szakasz közben is lesz lehetőség. A csapat december 27-én kezdi meg a felkészülést, január 3-án és 6-án Dániában lép pályára a házigazdák ellen. A világbajnokságot január 10. és 27. között rendezik, a magyarok a koppenhágai D csoportban Svédországgal, Katarral, Argentínával, Egyiptommal és Angolával találkoznak. A csoportok első három helyezettje jut a középdöntőbe.

Hirdetés
Hirdetés

Most már hivatalos

A Bajnokok Ligája-győztes Győri Audi ETO női kézilabdacsapatában folytatja pályafutását a 28 esztendős román beállós, Crina-Elena Pintea. „Nagyon boldog vagyok, hogy a szezon hátralévő részét Győrben tölthetem, az egyik legnagyobb álmom vált valóra” – idézte a klub közleménye a Paris 92 együttesétől érkező Pinteát, aki a magyarok elleni középdöntős összecsapáson hétszer talált be. Hozzátette, keményen fog dolgozni, hogy hozzájáruljon a Győr sikereihez.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük