Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Rövid a bajnoki szünet

A megszokottól eltérően idén nem a Szuperkupával kezdődik a labdarúgószezon, azonban a szakági szövetség nem mondott le a bajnok és a kupagyőztes összecsapásáról, amelyet az ősz folyamán, vagy a jövő év elején bonyolíthatnak le, a két résztvevő európai menetelésétől függően.

Hirdetés
Hirdetés

Az I. ligában zsinórban harmadszor bajnok Kolozsvári CFR és a Román-kupagyőztes FCSB közötti Szuperkupa lejátszására nincs idő a rövid bajnoki szünetben, hiszen az augusztus 21-ei hétvégén már kezdődik az új idény. Ma játsszák le az élvonalban maradásért, illetve a feljutásért zajló osztályozó visszavágóját a Chindia Târgoviște és a CS Mioveni között (az élvonalban sereghajtó Chinda 2–0-ra nyerte az odavágót), a kolozsvári együttes pedig a jövő hét közepén már megkezdi európai kupaszereplését a Bajnokok Ligája első selejtezőkörében a máltai Floriana FC-vel szemben.

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) szerint a Szuperkupa megrendezésére három változat létezik: az első szerint ezt az összecsapást az európai kupasorozatok csoportkörének október végi első fordulóiban játszhatják le, természetesen abban az esetben, ha sem a CFR, sem az FCSB nem lesz érdekelt a két sorozat főtábláján. A második variáns alapján az egyik őszi bajnoki szünetben, a válogatott mérkőzések ideje alatt találkozhatnak a csapatok, amelyek azonban bele kellene egyezzenek abba, hogy nélkülözzék a nemzeti együttesbe behívott labdarúgóikat. Ha egyik megoldás sem kivitelezhető, egy harmadik időpontot is kijelölhetnek, így a jövő év elején, a téli szünet után mérkőzhetnek meg a felek a szezon első belföldi trófeájáért. Ilyenre volt már precedens, hiszen a 2001–2002-es idény Szuperkupáját a Steaua és a Dinamo között nem 2001 nyarán, hanem 2002 márciusában bonyolították le.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük