Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Román–magyar kosárlabdában

Román–magyar kosárlabdában Sport

Ma 18 órától Temesváron csap össze a román és a magyar női kosárlabda-válogatott a 2023-as Európa-bajnokság selejtezőjében. Mindkét csapat 1–1-gyel várja a találkozót a tavaly novemberi selejtezős ablak után, így a csoport második helye és az Európa-bajnoki részvétel szempontjából is kulcsfontosságú mérkőzésre számíthatunk.

Hirdetés
Hirdetés

A Dan Calancea irányította román válogatott egy évvel ezelőtt hazai pályán nehezen, de 65–59-re felülmúlta azt az Izlandot, amelyet Magyarország 115–58-ra igázott le három nappal később. Ezt követően tükörsima zakóba szaladtak bele Spanyolországban (107–52). A világranglista második helyén álló spanyolok 4 ponttal, 66–62-re győztek Székely Norbert szövetségi kapitány csapata ellen, így hibátlanul vezetik a C-csoportot. Románia a legutóbbi három Európa-bajnokságra nem tudott kijutni, míg Magyarország legutóbb hetedikként végzett. A román keret tagja a Sepsi–SIC-es Ioana Ghizilă és a most debütáló, mindössze 20 éves Anamaria Pop.

A FIBA hét eleji döntése értelmében változott a selejtezősorozat lebonyolítása. Ennek alapján Oroszország és Fehéroroszország kizárása miatt az F és az I csoportból csak a csoportelsők jutnak ki az Európa-bajnokságra, a csoportmásodikok biztosan nem. A maradék nyolc csoport második helyezettjei közül a legjobb négy csatlakozik majd a 10 csoportgyőzteshez és a 2 rendezőhöz – természetesen ez abban az esetben igaz, amennyiben egyik rendező (Izrael, Szlovénia) sem kvalifikálja magát a selejtezőből, mert ha megteszi, akkor ez további csoportmásodikok kijutását jelenti.

A Románia – Magyarország női Európa-bajnoki selejtező mérkőzés ma 18 órakor kezdődik. A találkozót a Digi Sport 2-őn, az m4sport.hu-n és a YouTube-on lehet majd élőben követni.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük