Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Román Kupa: az FK Csíkszereda kiütötte a Dinamót

Román Kupa: az FK Csíkszereda kiütötte a Dinamót Sport

A harmadosztályú FK Csíkszereda okozta a labdarúgó Román Kupa nyolcaddöntőinek legnagyobb meglepetését azzal, hogy büntetőrúgások után kiütötte a Bukaresti Dinamót.

Először rendeztek villanyfényes mérkőzést Csíkszeredában, ahol a helyi, harmadosztályos FK méltó ellenfelének bizonyult az élvonalban szereplő Bukaresti Dinamónak. A rendkívül bátran játszó Hargita megyeiek a második félidő elején kezükbe vették sorsukat, amikor előbb Majzik, majd Magyari is betalált. A csíkszeredai stadion valósággal felrobbant, ám az öröm nem tartott sokáig, ugyanis pár perccel később Dan Nistor kétszer is mattolta az Újpestben is megfordult Bordást.

Bár helyzetek mindkét oldalon adódtak bővivel, a rendes játékidőben több gól nem esett, így következhetett a hosszabbítás. A csíkiak védelmét csak a 106. percben tudta fel feltörni a Dinamo, amikor Fabio Guaru hibáját kihasználva Neicuțescu megszerezte a fővárosiaknak a vezetést. Ám a csíkiakat nem olyan fából faragták, akik egykönnyen feladják a küzdelmet, a 114. percben egy jobboldali szögletet követően Berde István megtalálta a Muțiu kapuja felé vezető rést az óriási lábrengetegben.

120 perc után 3-3-at mutatott az eredményjelző tábla, így következhettek a büntetőrúgások. A büntetetőpárbaj a tizedik sorozatban dőlt el, miután Kino Delorge, a vendégek belga balhátvédje újból kihagyta a megismételtetett tizenegyest.

“Őrült meccs volt, amely nem ajánlott a szívbetegeknek. Gratulálok minden játékosomnak, gratulálok a klub vezetőségének, hogy villanyvilágítást bérelt, köszönöm a szurkolóknak a nagyszerű szurkolást, a biztatást, ők voltak a tizenkettedik játékos a pályán. Kérdezték, hogy miért kaptunk két piros lapot. Én sem értem, hogy a cserepadon ülő Magyari miért kapta meg második sárga lapját, illetve a lefújás után miért mutatták fel a piros lapot Edernek. Remélem, valaki kideríti, és felvilágosít ezekről a lapokról. De, ami a legfontosabb, ennek ellenére ott vagyunk Románia legjobb nyolc csapata között. Nem számít ki lesz a negyeddöntős ellenfelünk, ez már mind ajándék számunkra. Lehet bárki az ellenfél, de őszintén nem szeretnék a Sepsi OSK-val negyeddöntőzni. Vasárnap nagyon fontos meccsünk lesz, pihennünk kell, mert Besztercén kemény meccsünk lesz!” – nyilatkozta a klub honlapjának Valentin Suciu, az FK Csíkszereda vezetőedzője.

Labdarúgó Románia Kupa, nyolcaddöntő:

FK Csíkszereda (III.)–FC Dinamo Bukarest (I.) 4–3 – tizenegyesekkel (0–0, 2–2, 0–0, 1–1)
Csíkszereda, Városi Stadion
játékvezető: Andrei Antonie (Bukarest)
gól: Majzik (48.), Magyari (52.), Berde (115.) / Nistor (54., 60.), Neicuțescu (106.)a büntetőpárbajban: 6–5
sárga lap: Csűrös (68.), Berde (75.), Györgyi (79.), Magyari (85.) / Olteanu (45+1.), Hanca (47.), Nistor (76.), Kacikasz (113.) kiállítva: Magyari (112., a cserepadról)

(Maszol/Transindex)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük