Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Rekviem Páll Sándorért

Rekviem Páll Sándorért Sport

A román sportsajtó is a tisztelet hangján ír Páll Sándor háromszéki labdarúgó pályafutásáról. A kiváló sportember múlt hét végén hunyt el életének 80. évében.

Páll Sándor 1941. november 19-én született a felsőháromszéki Ozsdolán. Tizenévesen került a Petrolul Ploiești csapatához, ahol tíz évig játszott (1959–1969). Tagja volt a Petrolul „aranycsapatának”, amely 1963-ban megnyerte a Románia-kupát, majd az 1965–66-os román bajnokságot, és a BEK-ben indulhatott. A FC Liverpool elleni három mérkőzésből Páll csak az egyiken, az utolsón játszott. Az angliai mérkőzésen a házigazdák 2–0-ra győztek, a ploiești-i visszavágón a Petrolul nyert 3–1-re, egyenlő állásnál sem hosszabbítás, sem idegenben lőtt gólok szabálya nem volt érvényben, a harmadik mérkőzésre Brüsszelben került sor, ott a Liverpool 2–0-ra győzött.

Hirdetés
Hirdetés

A román sportsajtóban „Soni Pall” néven emlegetett játékos tagja volt az 1962-ben Európa-bajnok román ifjúsági válogatottnak (akkor UEFA-torna volt az elnevezés). Visszavonulása után a testnevelő tanári végzettséggel is rendelkező Páll Sándor több romániai csapatnál edzősködött (Petrolul, Politehnica Iasi, Gloria Buzău). Sportpályafutása egyik legemlékezetesebb momentuma az volt, amikor 1962-ben az Európa-bajnok román ifjúsági válogatott játékosaként, a csoportmérkőzésen gólt lőtt a nyugat-német csapat ellen, mégpedig a később híressé, a világ legjobbjává vált Sepp Maier kapujába.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük