Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Rangadók hétvégéje következik

Rangadók hétvégéje következik Sport

Szombat este Sepsiszentgyörgyön mérkőzik meg az alsóház két legjobb alakulata, vasárnap este pedig Kolozsváron rangadózik a felsőház első két helyezettje.

Izgalmasnak ígérkezik az alsóházi tabella élén álló FC Viitorul és a második helyen tanyázó Sepsi OSK szombaton 20 órakor kezdődő összecsapása. A két együttest hét pont választja el egymástól, a sepsiszentgyörgyieknek különösen fontos a pontszerzés, hiszen egy esetleges győzelemmel nyugodtabban várhatnák a folytatást. Az alapszakaszban 2–2-es döntetlent játszottak egymással Szentgyörgyön, majd a tengerparton 4–1-re nyert a Hagi-csapat. Ami a két együttes közti örökmérleget illeti, az eddigi nyolc bajnokin két Sepsi-győzelem mellett három döntetlen is született.

Leo Grozavu vezetőedző tisztában van azzal, milyen játékerőt képvisel a korábbi bajnokcsapat, tegnapi sajtótájékoztatóján arról beszélt, szeretnék folytatni a két mérkőzés óta tartó sikerszériájukat.

„Nincs sok idő kiélvezni a kupaelődöntőben elért fantasztikus győzelmet, mert nagyon sűrű a program, gyors egymásutánban következnek a mérkőzések, és egy pillanatra sem lankadhatunk, mert még nem érezhetjük biztonságban magunkat, már ami a bennmaradást illeti. Láthatja mindenki, mi történik, ha két meccset elveszítesz, a mögötted lévők pedig nyernek, rögtön ott vagy a veszélyzónában” – véli az 52 éves szakember. – Nagyon nehéz összecsapás elé nézünk, mindannyian tudjuk mit jelent az FC Viitorul, milyen csapategységet képez. A fiatal és tehetséges labdarúgók mellett tapasztalt, rutinos játékosaik vannak, az edzőjüket senkinek sem kell bemutatni, Gheorghe Hagi számomra is egy példakép. Tekintetbe kell venni a felgyülemlett fáradtságot, nem túl népes a keretünk, nagyon oda kell figyelnünk, és úgy kell előkészítenünk a meccset, hogy meghozza a sikert számunkra”

Hirdetés
Hirdetés

Leo Grozavu elmondta, nagyon jó a csapaton belüli hangulat, ami nem csoda, hiszen két győzelem és nyolc lőtt gól után vannak, ugyanakkor óvatosságra int. „Nem szabad a fejünkbe szálljon az, ami az elmúlt két meccsen történt, még sok találkozó van hátra, két fronton is érdekeltek vagyunk, ami sok energiánkba kerül, de ezzel a játékosok is tisztában vannak. Jelenleg örülünk a jó formánknak, és bízunk benne, hogy ezt tudjuk folytatni” – összegzett a vezetőedző.

Labdarúgó I. liga, playoff, 5. forduló: ma 20 órától Medgyesi Gázmetán – Botoşani; vasárnap 20 órától Kolozsvári CFR – Craiova; hétfőn 20 órától Astra – FCSB. Az állás: 1. CFR 36 pont, 2. Craiova 32, 3. FCSB 27, 4. Astra 25, 5. Gázmetán 25, 6. Botoșani 24.

Playout, 6. forduló: ma 17 órától Hermannstadt – Clinceni; szombaton 15.30-tól Chindia – Jászvásári Poli, 20 órától Sepsi OSK – Viitorul; vasárnap 17 órától Dinamo – Voluntari. Az állás: 1. Viitorul 30 pont, 2. Sepsi 23, 3. Voluntari 21, 4. Clinceni 20, 5. Hermannstadt 18, 6. Chindia 17, 7. Dinamo 17, 8. Jászvásár 15.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük