Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A döntő kapujában a Sepsi OSK

A döntő kapujában a Sepsi OSK Sport

Rémálomszerű kezdés után kiütéses, 5–1-es győzelmet aratott a Sepsi OSK a Jászvásári Politehnica felett a labdarúgó Román-kupa elődöntőjének szerdai, első mérkőzésén. Leo Grozavu alakulata megérdemelten nyert ilyen nagy különbséggel, a piros-fehérek majdnem végig óriási fölényben játszottak, és másfél lábbal már a döntőben érezhetik magukat.

A lehető legrosszabbul kezdődött a kupaelődöntő a sepsiszentgyörgyiek számára, talán még a vendégeket is meglepte, hogy a 3. percben büntetőhöz jutottak, miután Daniel Celea megcibálta Linas Klimavacius mezét. Andrei Cristea könnyedén értékesített büntetője előtt Ovidiu Hațegan játékvezető még a reklamáló Leo Grozavut is elküldte a kispadról. A vezetés megszerzését követően a Poli inkább az előnye megtartására törekedett, míg az OSK Fülöp Loránd vezérletével tűz alá vette a vendégek kapuját. A tízes számú mez viselője viszont csak kapufáig jutott, azonban a gólpassz összejött az ifjabbik Fülöp-fivérnek: visszatett labdáját Anass Achahbar küldte hálóba (1–1).

Fordulás után is a Fülöp testvérek veszélyeztettek, az István szögletére berobbanó Loránd fejesével előnyhöz juttatta csapatát (2–1). Nem érték be ennyivel a háromszékiek, az utolsó negyedórában nemcsak a meccset, hanem gyakorlatilag a továbbjutást is eldöntötték: Florin Ștefan beadásából Achahbar közelről duplázott (3–1), majd Nicolae Carnat alapvonalról belőtt labdáját védte be Rusu (4–1). A végén pedig a csereként beállt Goran Karanovic is fejelt egyet Marius Ștefănescu mesteri beadásából (5–1), így a Sepsi OSK kényelmes helyzetből várhatja a július 8-ai idegenbeli visszavágót.

Hirdetés
Hirdetés

Labdarúgó Román-kupa, elődöntő, első mérkőzés: Sepsi OSK – Jászvásári Poli 5–1 (1–1). Gólszerzők: Achahbar (25., 75.), Fülöp L. (52.), Carnat (79.), Karanovic (86.), illetve Cristea (5. – 11-esből).

„Ez egy csodálatos este és egy fantasztikus győzelem volt. Csodálatra méltó játékosaim vannak, akik háromnaponta játszanak, és rendkívüli erőfeszítést adnak bele a meccseken. Nagyszerű mérkőzést játszottunk, hátrányból álltunk fel, gratulálok a srácoknak – nyilatkozta a lefújás után az egy nappal korábban még a forduló legjobb edzőjének választott Leo Grozavu vezetőedző, aki azt is hangsúlyozta, hogy az elsöprő diadal ellenére a visszavágót is komolyan kell venniük, ugyanakkor a bajnoki küzdelem és az is fontos, hogy egészségesek maradjanak a játékosok.

A jászvásári csapatot irányító Mircea Rednic megalázó vereségről beszélt, szerinte a Sepsi OSK minden dicséretet megérdemel. „A végeredmény és a csapatom játéka is szégyenletes volt. Néhány játékost pihentetnem kellett, figyelembe véve, hogy a bajnokságban a bennmaradásért küzdünk, de az nem azt jelenti, hogy ennyire gyengén kell játszanunk. A fociban láttunk már csodákat, de ez nem az az eset, 5–1-es vereség után mit lehet még tenni. A Sepsi kemény csapat, jó játékosokkal, akik sikerekre vágynak, és minden dicséretet megérdemelnek a mai meccs alapján” – fogalmazott.

Az elődöntő másik ágán lapzártánk után zárult a Dinamo és FCSB közötti bukaresti derbi.

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) sürgősségi bizottsága korábban úgy döntött, hogy az idei kupadöntő helyszíne a craiovai Ion Oblemenco Stadion lesz július 22-én. Mint ismert, a kupagyőztes az Európa Liga selejtezőjébe kvalifikál.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük