Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Pozitív lett Simona Halep doppingtesztje, felfüggesztették játékjogát

Pozitív lett Simona Halep doppingtesztje, felfüggesztették játékjogát Sport

Pozitív lett Simona Halep doppingtesztje. Az egykori világelső román teniszező az Instagramon jelentette be pénteken, hogy a roxadustat nevű szerre bukkantak a szervezetében.

„Ma kezdődik életem legnehezebb mérkőzése: az igazságért folytatott küzdelem” – írta bejegyzésében Halep, miután értesítették, hogy egy doppingvizsgálat során a roxadustat nevű szer jelenlétét mutatták ki a szervezetében, „rendkívül kis mennyiségben”.

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Simona Halep (@simonahalep) által megosztott bejegyzés

A román teniszező azt írta, élete legnagyobb sokkjaként érte a hír. Hozzátette, pályafutása során egyszer sem fordult meg a fejében, hogy csaljon, nem ebben a szellemben nevelték. „Ebben az igazságtalan helyzetben zavarodottnak és elárulva érzem magam. A végsőkig harcolni fogok, hogy bebizonyítsam, nem tudatosan vettem be a tiltott szert, és bízom benne, hogy előbb-utóbb kiderül az igazság” – fogalmazott.

A kétszeres Grand Slam-tornagyőztes román sportoló nyomatékosította, most nem a tornagyőzelmek és a pénz a tét, hanem a becsülete. „Ez most a becsületről szól és a tenisz iránti, immáron 25 éve érzett szeretetről” – tette hozzá.

A Reuters beszámolója szerint a tenisz integritásáért felelős ügynökség (ITIA) pénteken bejelentette, hogy ideiglenesen felfüggesztették Simona Halep játékjogát, miután kimutatták szervezetében a tilalmi listán szereplő szert.

Sajtóinformációk szerint az amerikai nyílt teniszbajnokságon (US Open) adott mintájának vizsgálata zárult pozitív eredménnyel. A jelenleg a világranglista kilencedik helyét elfoglaló Halep már az első körben búcsúzott a US Openen, miután 6:2, 0:6, 6:4-es vereséget szenvedett az ukrán Daria Snigurtól.

A sportminisztérium kiáll Halep mellett

A sportminisztérium kiáll Simona Halep mellett a doppingtesztje utáni nehéz időszakában – üzente Novák Eduárd miniszter péntek este.

„Simona Halep mérföldkő a romániai és a nemzetközi teniszben, fiatalok generációit inspirálta, hogy elkezdjenek teniszezni. A hozzá hasonló világklasszisok nagy hatással vannak a sportra. A sportminisztérium támogatja a tisztességes játékon és a fair play-en alapuló versenysportot. Kiállunk Simona mellett, és reméljük, hogy ez a helyzet minél hamarabb tisztázódik” – írta Novák Facebook-oldalán.

forrás: Agerpres

fotó: Simona Halep/Facebook

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. október 22., 11:34
    ÉRTÉKELÉS: 0

    Legtöbb sportoló ezt csinálja! A „legjobbak” drága cuccokhoz nyúlnak és az nem mindig kimutatható!!😆😁 Ez a Simona is még a melleiből is kivágatott! A cél érdekébe mire nem lenne képes?!
    Pár éve a kínai sportolok eritropoetint szedtek, mások szteroidokat, etc Rég lejárt x, y vitaminok, energofenek ideje, pedig attól is úgy pörgött az ember mint a mérgezett egér!🤣🤣🤣