Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Pislákoló Sepsi OSK-remény

Pislákoló Sepsi OSK-remény Sport

Egyszerű a képlet, a Sepsi OSK-nak csak az FCU Craiova elleni győzelem jelenti a labdarúgó Szuperliga rájátszásának felsőházát. Abban mindenki egyetért, hogy jobb játék kell mint az FCSB ellen.

Vasárnap este 1–0-ra kapott ki a Sepsi OSK és az FCU Craiova is a labdarúgó Szuperliga alapszakaszának utolsó játéknapjához tartozó összecsapáson. Ez azt jelenti, hogy a 23. fordulóbeli – a vendégszektor magyarellenes rigmusai miatt félbeszakadt – Sepsi OSK–FCU Craiova párharc újrajátszása dönti el, hogy melyikük lesz a hatodik, melyikük a hetedik a tabellán. Azaz, ki folytatja a felsőházban, ki  pedig az alsóházban.

Cristiano Bergodi, a sepsiszentgyörgyiek vezetőedzője így értékelte a vasárnapi találkozót: „Az első félidő gyenge, a második már egy kicsit jobb volt. Nem számítottunk, ez egy olyan meccs, ahol a FCSB jobban focizott. Nyomás volt rajtunk, ez rátette bélyegét játékunkra, Féltünk, szabadultunk a labdától.

Most a csütörtöki meccsre kell gondolnunk, és kész. Meglátjuk, hogy változtatunk-e, nagy a keret, válogathatok erre a döntőre. Hihetetlen lesz, mert számunkra egy döntetlen is vereség, azzal az alsóházban találjuk magunkat”.

A csapatkapitány, Niczuly Roland csalódott volt a lefújást követően: „Várjuk a csütörtöki finálét, más arcunkat kell mutatnunk, mert be kell bizonyítanunk, hogy megérdemeljük a felsőházat. Őszintének kell lennünk, ilyen játékkal nem hiszem, hogy ott a helyünk”.

Hirdetés
Hirdetés

A Sepsi OSK elnöke, Diószegi László köszönetet mondott a nagyszebenieknek, hogy a háromszékieknek adtak még egy esélyt: „Ahogy Mititelu úr mondta, csütörtökön ki-ki meccs lesz.

Ez egy show lesz. A Craiovának 66%, nekünk 34% sanszunk van, de majd meglátjuk, hogy bejutunk-e a rájátszás felsőházába. Ha nem, akkor a 7- 8. helyért fogunk küzdeni. Nem lehetek mérges a mostani vereségért, az FCSB ellen játszottunk, nem egy gyenge csapat ellen”.

A Sepsi OSK–FCU Craiova összecsapást március 16-án, csütörtön 21 óra 10 perctől játsszák a Sepsi Arénában.

A felsőház további öt csapata, valamint a menetrend is már ismert.

Labdarúgó Szuperliga, felsőházi rájátszás, első forduló (március 18-19.):

Konstancai Farul–FCU Craiova/Sepsi.
Kolozsvári CFR–Bukaresti Rapid.
FCSB–Universitatea Craiova.

Fotó: Pinti Attila

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2023. március 13., 14:45
    ÉRTÉKELÉS: 7

    Jól lesztek ti a playout-ba is, legalább nem vernek agyon minden mérkőzésen. Nincs amiért erőltetni a felsőházat. Nem oda való a csapat.

  • User
    Dátum: 2023. március 14., 6:45
    ÉRTÉKELÉS: 5

    Az egész román foci 1 liga csürhe nem „szuper”, hanem sz…r liga úgy ahogy van , nem ér fel a valamikori II osztály szintjével ahol Siklódi , Goga ,Hacsek és a többiek szív – lélek focit mutattak nekünk .Ez a gyülevész ócska banda a makarónissal az élen hónapok óta csak dühít minket !!! A rühes prázosok gúnyt űztek belőlünk . A „felsőházi hímkupleráj” hatodik helye nem ér egy sapka lócitromot , nem is azért, de a bosszúállás miatt kell a ” hosszúnyakú mititelu” bandáját gyepbe döngölni csütörtökön . Ha nem kapjuk meg ezt az elégtételt , szélnek kell ereszteni az egész csürhét , bezárni a stadiont és beleköltöztetni az új kenyérgyárat ,hogy ne kongjon üresen , ne kelljen dühöngjön a székely emberfia valahányszor arra jár !!!!🤔🤔😉😮😥😪😫