Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Pingpongasztal az árváknak

Pingpongasztal az árváknak Sport

Összefogtak a szórvány, az erdélyi tömbmagyarság és az anyaország képviselői, hogy két, kültéri pingpongasztalt adományozzanak a Böjte Csaba ferences rendi szerzetes által vezetett alapítvány tusnádfürdői gyerekotthonának. Az érintettek tegnap a Sepsi Arénában számoltak be az akcióról.

Hirdetés
Hirdetés

Rusz István, a Sepsi–SIC ügyvezetője házigazdaként csak annyit mondott, hogy „örömmel vesznek részt” minden hasonló kezdeményezésben, és hogy rájuk az asztalok kiszállítása és felszerelése, illetve hálóval és labdákkal való ellátása hárult. Az ötlet tulajdonképpen Toró Tamástól, a brassói helyi tanács RMDSZ-es tagjától származik, aki idén nyáron egyeztetett erről Révész Máriusszal, a Fidesz országgyűlési képviselőjével, aki kuratóriumi tag a Böjte-féle alapítványban.

– Öröm számomra, hogy egy szórvány, egy székelyföldi és egy magyarországi pillére van az összefogásnak. Fontosnak tartom azt is, hogy azokat tudjuk segíteni, akik erre tényleg rászorulnak – mondta a brassói városi tanácsos, aki kéthavi illetményét ajánlotta fel erre a célra, és gyakorlatilag megvásárolta az egyik asztalt. 

A másik asztallal Révész Máriusz „szállt be” (aki a magyarországi kampányfinis miatt nem volt jelen), és kuratóriumi tagként javasolta, hogy az adományt a tusnádfürdői gyermekháznak adják. A Sepsi–SIC tegnap még „felpótolta” az adományt néhány száz, a kosaras lányok által gyűjtött játékkal, kiszállította a helyszínre és felszerelte az asztalokat. 

A felek abban maradtak, hogy a jövőben is megtartják a „sportos összefogást” és meg is egyeztek abban, hogy jövő májusban „együtt futnak le váltóban néhány maratoni távot” Nagyszebenben, hogy a helyi magyar oktatást támogató alapítványnak gyűjtsenek. Erre az akcióra a maga idejében visszatérünk.  

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük