Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Pénz a kluboknak

Pénz a kluboknak Sport

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) arról döntött, hogy a koronavírus-járvány miatt már a következő napokban átutalja az égisze alá tartozó kluboknak a válogatottban szereplő játékosok után járó prémiumokat.

Az UEFA eredetileg a pótselejtezők lejátszása után folyósította volna az összeget, ám mivel az előzőleg márciusra kiírt párharcokat – közte a bolgár–magyar és az izlandi–román mérkőzések – határozatlan időre elhalasztották, a kontinentális szövetség előre fizet. A klubok most azt a pénzt kapják meg, amely a játékosaik Európa-bajnoki selejtezőmérkőzéseken való szereplése után jár.

Hirdetés
Hirdetés

„Ezekben a nehéz időkben, amikor sok klub küzd anyagi nehézségekkel, kötelességünk volt biztosítani, hogy amilyen hamar lehet, hozzájussanak ehhez a pénzhez” – mondta Aleksander Ceferin UEFA-elnök. Az UEFA közleménye szerint 50 millió eurót kapnak azon 39 ország klubjai, amelyek nem érintettek a labdarúgó Nemzetek Ligája (NL) playoffjában. Az NL-rájátszásban szereplő országoknak – köztük Románia és Magyarország – 17,7 millió eurót utal összesen a szövetség. Számukra további 2,7 millió eurót a rájátszás végeztével osztanak majd szét. A 2021-re elhalasztott, részben bukaresti és budapesti rendezésű Európa-bajnokság kapcsán az UEFA összesen 130 millió euróval jutalmazza a tornára játékosokat delegáló egyesületeket. Az UEFA számításai szerint 676 klub részesül anyagi támogatásban.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük