Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Panka a vébén bizonyíthat

Panka a vébén bizonyíthat Sport

Huszonhat karatéka – köztük a sepsiszentgyörgyi Török Panka (képünkön) – képviseli a magyar színeket a törökországi Konyában, a napokban zajló korosztályos (kadet, junior és U21-es) karate-világbajnokságon, amely során 105 ország mintegy 1850 fiatalja lép tatamira.

Hirdetés
Hirdetés

A Nemzeti Versenysport Szövetség híre szerint a magyarok napi két-három edzéssel készültek Mátraházán, ahol az olimpiai bronzérmes Hárspataki Gábor és a világbajnoki és Világjátékok-ezüstérmes Tadissi Martial is segítségükre volt. A 26 fős együttesből hatan formagyakorlatban (kata) és 20-an küzdelemben (kumite) vesznek részt a szerdán kezdődő vb-n. A kadét korosztályúak 54 kg-os súlycsoportjában érdekelt Török Panka küzdelemben (kumite) teszi próbára magát a világversenyen.

„Nagy létszámban veszünk részt a vb-n, hiszen a 33 kategóriából 26-ban lesz magyar versenyző. Tudni kell, hogy a korosztályos világbajnokság az elmúlt időszakban nagyon kinőtte magát. Tíz éve még arról beszélgettünk, hogy a vb időnként még könnyebb is, mint egy Európa-bajnokság, mert össze lehet kerülni gyengébb ellenfelekkel. Ez mostanra megszűnt, valamennyi induló roppant felkészült, és a világbajnokság erősségét tekintve már léptékekkel eltávolodott az Eb-től. Úgy érezzük, hogy két-három érem benne lehet a csapatban, de utóbbiak fényében már egy éremnek is örülni fogunk” – nyilatkozta Büchler Zsolt szövetségi kapitány, aki hozzátette, valamennyi válogatott versenyző ott volt az edzőtáborban. Ennél optimistábban fogalmazott Mészáros János, a karatésok szakszövetségének elnöke, aki nem akarta elkiabálni, de nem is hallgatta el, hogy a vasárnap záruló törökországi csúcseseményen akár több magyar medál is születhet. „Két érem biztosnak látszik, erre valós az esély, de lehet akár több is” – hangzott a prognózis.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük