Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Gazdaságos stadionkeresztelő

Gazdaságos stadionkeresztelő Sport

A gsp.ro hírportál megállapításai szerint a Rapid Bukarest a legelső focicsapat Romániában, amelynek stadionja a szponzorként is működő magáncég nevét kapta.

Hirdetés
Hirdetés

A több évtizeden át a fővárosi Giulești lakónegyed nevét viselő stadion új elnevezése: Giulești–Superbet Aréna. A névadó az egyik legismertebb sportfogadó iroda. A kölcsönös előnyöket (reklámért szponzorpénzt) kínáló szerződés értelmében a Superbet társaság öt éven át évi 600 ezer eurós támogatást nyújt a Rapid futballklubnak. A megállapodás a közbeszerzési verseny szabályai alapján jött létre, a Superbet voltaképpen elnyerte a stadion „átkeresztelésének” a jogát. Ugyanez a fogadóiroda a támogatója a Rapid Bukarest több másik szakosztályának, például a román bajnok női kézilabdacsapatnak, amely ez ideig remekel a Bajnokok Ligája 2022-2023-as kiírásában.

A Giulești-stadion az utóbbi években látványos átalakításon, korszerűsítésen esett át, és a Superbet már rég bejelentette a szerződéskötési szándékát, ám a megállapodás több okból elodázódott. A névadó szponzor vállalta – és érdeke is –, hogy kívül-belül felújítja, átfesti, díszíti a stadion falait, épületelemeit, feljáróit stb. A szerződés ugyan már tény, de lesz egy hivatalos névadó ünnepség is novemberben. A Giulești–Superbet Aréna papíron 14.050 férőhelyes. Mint ismeretes, ebben a stadionban érte el fennállásának legnagyobb sikerét a Sepsi OSK csapata, amely idén győzött a Román-kupa döntőjében. 

Fotó: FC Rapid 1923

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük