Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Öt dobogós helyezés

Öt dobogós helyezés Sport

A sepsiszentgyörgyi Huni Squash SKE a Román Fallabdaszövetség égisze alatt megszervezte az ifjúsági Román-kupát, amelynek a brassói WePlay Klub adott otthont. Ezzel párhuzamosan első alkalommal zajlott a veterán Román-kupa. A háromszéki klub versenyzői öt dobogós helyezést szereztek.

Az ifjúsági kupakiírásra összesen 34 gyerek nevezett, akik hét korcsoportban tehették próbára magukat, míg a veterán versenyre 24 fallabdázó jelentkezett, akik három kategóriában küzdöttek. A játékosok Sepsiszentgyörgyről, Bukarestből, Temesvárról, Brassóból, Kolozsvárról, Csíkszeredából és Călărași-ról utaztak a megmérettetésre. A háromszéki klub versenyzői ötször állhattak dobogóra, Kovács Kristóf (U15), Dávid Márk (U19) és Madaras Simona (+35 év) a harmadik pozícióban végzett, míg Nicolae Hărșan (+35 év) és Szilágyi-Nagy Sándor (+45 év) a második helyen zárt. A 13 éves David Focșanschi szolgáltatta a torna meglepetését, ugyanis U19-ben második lett.

„Úgy gondolom, mindkét rendezvény sikeres volt. A gyerekeknél szép számban összegyűltek, ennek köszönhetően hét korcsoportot tudtunk indítani, ami már önmagában pozitívum. Megleptek minket egy doppingteszttel is, amely során a 19 év alatti dobogós fiúkat és lányokat ellenőrizték” – nyilatkozta Bara Hunor, hozzátéve, az ifjúsági Román-kupa főtámogatója Kovászna Megye Tanácsa volt.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük