Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

OSK: idegenbeli döntetlen

OSK: idegenbeli döntetlen Sport

Egygólos hátrányból felállva, rengeteg helyzetet kidolgozva ért el 1–1-es döntetlent a Chindia ellen a Sepsi OSK a labdarúgó I. liga alsóházi rájátszásának második fordulójában, így egy ponttal térhetett haza a ploiești-i kiszállásról. Ez volt a sepsiszentgyörgyiek második iksze a playoutban, következhet a Hermannstadt elleni hazai bajnoki, borítékolhatóan nézők nélkül.

Hirdetés
Hirdetés

Nagyon rossz hírt kaptak vasárnap a vérbeli szurkolók, ugyanis a Román Hivatásos Labdarúgó-liga (LPF) döntése értelmében március 8-tól zárt kapuk mögött játsszák az I. ligás labdarúgó-mérkőzéseket a koronavírus terjedésének megelőzése céljából. Emiatt kongó lelátók előtt mérkőzött meg a Chindia és a Sepsi OSK, azonban hiába játszott mezőnyfölényben a szentgyörgyi alakulat, be kellett érnie egy ponttal. Már a találkozó elején több akciót is kidolgozott a Sepsi OSK, többnyire Carnat veszélyeztetett, de vagy pontatlan volt a befejezés vagy a hazai kapus hárított. A 27. percben a házigazdák örülhettek, egy röviden elvégzett szögletet követően, Șerban beadását Diallo fejelte hálóba (1–0). Alig egy perc múlva kiegyenlíthettek volna a fehér mezben játszó háromszékiek, ám Moldovan a léc alól kotorta ki próbálkozásukat. A 36. percben újabb hatalmas ziccert hagyott ki a szentgyörgyi alakulat, a zuhogó eső miatt csúszóssá vált talajon Diaz tálalt Dumiter elé, aki a kijövő Moldovant találta el.

Álomszerűen kezdődött a második félidő, ugyanis a 47. percben Carnat szaladt le mindenkit, majd passzolt Fülöpnek, aki erőteljesen csavart kapura, az egyik védőn megpattanó labda pedig a felső sarokban landolt (1–1). A folytatásban is szépen, ötletesen futballozott az OSK a nehéz talajú pályán, azonban nem tudták megszerezni a győztes gólt, maradt az 1–1. Legközelebb a Hermannstadt ellen szépíthet a 19 ponttal második Sepsi OSK, vasárnap 17 óra 30 perctől.

Labdarúgó I. liga, alsóházi rájátszás, 2. forduló: Chindia Târgoviște – Sepsi OSK 1–1 (1–0). Ploiești, Ilie Oană Stadion. Vezette: Iulian Dima (Bukarest).

Chindia: D. Moldovan – Martac, Piţian, Diallo, Corbu – Yameogo (Dumitraşcu, 68.), Raţă, Bic, Şerban – Barbu (Dangubic, 58.), Berisha (Florea, 73.). Edző: Viorel Moldovan.

Sepsi OSK: Niczuly – Dimitrov, Bouhenna, Tincu, Ştefan – Vaşvari, Fülöp I., Kovács (Fülöp L., 58.), Diaz (Ştefănescu, 80.) – Carnat, Dumiter (Karanovic, 74.). Edző: Leo Grozavu.

Gólszerzők: Diallo (27.), illetve Fülöp (47.).

Sárgalap: Yameogo (31.), Martac (70.), illetve Vaşvari (81.).

Korábbi eredmények a 2. fordulóból: Academica Clinceni – Viitorul 2–3, Jászvásári Politehnica – Dinamo 1–0. A Voluntari – Hermannstadt mérkőzést ma 18 órától rendezik.

A 3. forduló párosításai: Viitorul – Jászvásár, Dinamo – Chindia, Sepsi OSK – Hermannstadt, Voluntari – Academica.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük