Felhívás!

Október végén selejteznek

Október végén selejteznek Sport

A Nemzetközi Kosárlabda-szövetség (FIBA) megváltoztatta a női kosárlabda Euroliga 2020–2021. évi kiírásának lebonyolítását. A főtáblán négyes csoportokban, úgynevezett buborékokban játsszák a mérkőzéseket.

A FIBA Europe Board által elfogadott rendszer szerint a főtábla 16 csapatát négy csoportba sorsolták. A csoportkör előtt, október 28-án vagy 29-én semleges helyszínen, egy mérkőzésen eldőlnek a selejtezők.

A selejtezőben érintett Sepsi–SIC közlése szerint, amennyiben sikerrel veszik a spanyol Spar Girona elleni párharcot, a főtáblán a C-csoportban szerepelhetnek, ahol az orosz címvédő Jekatyerinburg, az olasz Famila Schio és a lett TTT Riga lehet az ellenfelünk.

A tervek szerint a négyes csoportok résztvevői egy helyszínen, úgynevezett buborékban mérkőznek meg egymással. A csoportkört kétszer egyhetes, három mérkőzést magában foglaló rendszerben bonyolítják le. Ennek megfelelően a négyesből mindenki mindenkivel kétszer játszik. Az első torna november 29. és december 5. között esedékes, a második 2021. január 17. és 23. között.

A csoportok első két helyezettje kerül a negyeddöntőbe. A harmadik helyezettek idén nem folytatják az Európa-kupában. A negyeddöntőket oda-visszavágó rendszerben bonyolítják le, előreláthatóan 2021. március 14. és 20. között. A negyeddöntők továbbjutói a négyes döntőbe jutnak.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.