Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Október végén indul az idény

Október végén indul az idény Sport

Körvonalazódni látszik a 2020/2021-es női kosárlabda Nemzeti Liga, a Román Kosárlabda-szövetség (FRB) határozata értelmében október utolsó hétvégéjén kezdődik a női idény.

Hirdetés
Hirdetés

Mint ahogy arról beszámoltunk, a járványügyi szigorú szabályozások miatt ebben a szezonban tornarendszerben zajlanak a kupa- és a bajnoki küzdelmek. Előbb a Román-kupáért küzdenek a csapatok, a bajnokság első teremtornáját valamikor novemberben rendeznék meg.

Jelen állás szerint a női Nemzeti Liga új idényében 11 csapat indul, ezeket a Román Kosárlabda-szövetség két csoportba sorolta az előző, csonka szezon rangsora alapján. A két háromszéki alakulat – a tavalyi alapszakaszhoz hasonlóan – ezúttal is külön csoportba került. Az A-csoportban a Sepsi–SIC mellett az FCC Baschet Arad, a Kolozsvári U, a Konstancai Phoenix, a Bukaresti Rapid és a Nagyváradi Rookies kapott helyet, míg a B-csoportban a Kézdivásárhelyi SE olyan ellenfelekkel kell felvegye a harcot, mint a Szatmárnémeti VSK, a Brassói Olimpia, az Alexandria és a Bukaresti Agronomia.

Az elképzelések szerint a pontvadászat első szakaszában mindenki játszik mindenkivel, azonban nem az eddig megszokott oda-vissza alapon. Az új lebonyolítási rendszer szerint a szakszövetség ezúttal két teremtornát rendezne, az elsőt várhatóan novemberben, a másodikat decemberben. Ezt követi a második szakasz, ahol a legjobb három-három csapat egymás ellen folytatja a küzdelmeket (1–6), míg a másik öt együttes egymással mérkőzik (7–11). Ha a járványhelyzet engedi, ezúttal már oda- és visszavágó rendszerben, külön fordulók formájában rendezik a mérkőzéseket. A harmadik szakasz is az egészségügyi helyzettől függ: ha lehetőség van rá, a rájátszás a hagyományos módon zajlik, ha nem, akkor szintén teremtornákon bonyolítják le a küzdelmet. A bajnokság várhatóan 2021. április végén, május elején fejeződhet be.

Ami a kupasorozatot illeti, hét együttes jelezte részvételi szándékát. A címvédő Sepsi–SIC egyenes ágon elődöntős, míg a többi hat csapat a csoportkörben küzd a legjobb négy közé jutásért: a Szatmárnémeti VSK, az Agronomia Bukarest és a Kézdivásárhelyi SE alkotja az egyik triót, a másik ágon pedig az FCC Baschet Arad, a CSTBv Olimpia Brassó és a Konstancai Phoenix fog mérkőzni egymás ellen. A csoportelsők jutnak a Final Fourba, amelynek a mezőnyét a legjobb második helyezett egészíti ki. A négyes döntő 2021 februárjában vagy márciusában lesz.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük