Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nyolcadik helyen telel az OSK

Nyolcadik helyen telel az OSK Sport

Bravúros fordítással magabiztos győzelmet aratott vasárnap a Sepsi OSK a vendég Chindia Târgoviște ellen, az év utolsó bajnokiján. A piros-fehér mezesek zsinórban harmadszor gyűjtötték be a három pontot, és feljöttek a rangsor nyolcadik helyére, ahonnan elérhető távolságba került a felsőházi rájátszás. Folytatás februárban.

Jó iramú, látványos összecsapást vívott egymással a Sepsi OSK és a Chindia a labdarúgó I. liga 22. játéknapján, a târgovișteiek már a 22. percben előnyhöz jutottak, miután egy szögletet követően Ivancic közelről, lesgyanús pozícióból talált hálóba (0–1). A kapott gól nem szegte kedvét a szentgyörgyieknek, akik csakhamar kiegyenlítettek, Novac szabálytalankodott Carnattal szemben, a jogosan megítélt büntetőt Vașvari értékesítette (1–1). Az egyenlítő találatot követően is kitámadott az OSK, előbb Ştefănescu adott mesteri passzt Fülöpnek, aki nem tudott túljárni a jól kimozduló Aioani eszén, majd Fülöp tálalt Ştefănescunak, aki nem tudott élni a lehetőséggel, közelről a kapust találta el.

Szünet után is a Sepsi OSK uralta a játékot, az 56. percben Fülöp szabadrúgását követően Dimitrov lőtt kapura, de Aioani ismét résen volt. A 72. percben Fülöp István újabb szabadrúgást végezhetett el, a labda a keresztlécen csattant, a kipattanóra érkező Vașvari viszont nem tudta hálóba tuszkolni azt. Pár perc múlva aztán góllá értek a szentgyörgyi próbálkozások, Florin Ştefan gyönyörű mozdulattal mattolta a vendégkapust (2–1). A két sárgalapot begyűjtő Yameogo kiállítása miatt megfogyatkozott Chindiának esélye sem volt a jóval elszántabb hazaiakkal szemben, a kegyelemdöfést a csereként beállt Dylan Flores fejesgólja adta meg (3–1). Jól sáfárkodott a helyzeteivel a Sepsi OSK, hátrányból fordítva biztosította be az újabb győzelmet, a negyediket Leo Grozavu irányítása alatt.

Hirdetés
Hirdetés

Labdarúgó I. liga, alapszakasz, 22. forduló: Sepsi OSK – Chindia Târgoviște 3–1 (1–1). Sepsiszentgyörgy, MSK-stadion. Vezette: Adrian Cojocaru (Galac).

Sepsi OSK: Niczuly – Dimitrov, Bouhenna, Tincu, Ştefan – Fülöp (Velev, 87.), Vașvari, Deaconu (Flores, 50.) – Carnat (Karanovic, 63.), Safranko, Ştefănescu. Edző: Leo Grozavu.

Chindia: Aioani – Benga, Leca, Dudea, Novac – Bic, Neguţ, Negrea (Dumitraşcu, 46.), Raţă (Burlacu, 79.) – Ivancic (Pițian, 84.), Yameogo. Edző: Viorel Moldovan.

Gólszerzők: Vașvari (27.), Ştefan (77.), Flores (86.), illetve Ivancic (22.). Sárgalap: Bouhenna (75.), Flores (87.), illetve Benga (19.), Yameogo (79., 80.), Leca (90+1.). Kiállítva: Yameogo (80.).

A 22. forduló többi eredménye: FC Botoșani – Dinamo 1–0, astra Giurgiu – Academica Clinceni 3–1, Medgyesi Gázmetán – FC Viitorul 1–0, Hermannstadt – Jászvásári Poli 1–0, Voluntari – Kolozsvári CFR 0–4. A FCSB – Krajova rangadó tegnapi lapzártánk után zárult.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük