Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nyolcadik hely az Eb-n

Nyolcadik hely az Eb-n Sport

A nyolcadik, utolsó helyen végzett a székely labdarúgó-válogatott a Független Labdarúgó-egyesületek Szövetségének (CONIFA) 2019-es Európa-bajnokságán. Székelyföld mindkét helyosztón alulmaradt.

Hirdetés
Hirdetés

Nem úgy sikerült az idei CONIFA Európa-bajnokság a székely labdarúgó-válogatott számára, ahogyan azt eltervezték. A több háromszéki játékost felvonultató válogatott a csoportkörben elszenvedett két vereség és egy döntetlen után az 5–8. helyekért kiírt osztályozón folytatta a sorozatot. Csütörtökön délután a házigazda Arcah Köztársaság a hosszabbításban szerzett góllal, hathatós bírói segédlettel győzte le a mieinket 2–1-re. A székelyek így szombaton a 7. helyért mérkőzhettek, amikor is a lappföldi válogatottal mérték össze erejüket. Alig 20 perc elteltével már kétgólos hátrányba kerültek az arany-kék mezesek, de Bálint Rajmond a 35. percben szépített, majd Kovács Ákos az 55. percben büntetőből kiegyenlített. A végjátékban az ellenfél újból betalált, erre már nem volt válaszuk a székelyeknek, 3–2 arányban kikaptak, így nyolcadikak lettek.

Az Eb-t a székelyekkel egy csoportban szereplő Dél-Oszétia nyerte, miután a döntőben 1–0-ra verte Nyugat-Örményországot. A bronzmérkőzésen büntetők döntöttek, Abházia 5–4 arányban bizonyult jobbnak Chameriánál.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások